Друго полувреме Првог фестивала Београдске филхармониjе

Први фестивал Београдске филхармониjе коjи представља филхармоничаре у камерном и оркестарском жанру, улази у своjе друго полувреме. Публику jош очекуjу наступи клавирског триjа (9. фебруар), гудачког квартета (10. фебруар), а велико финале доноси нове наступе оркестра са шефом-диригентом Габриjелом Фелцом (11-13. фебруар), све то у Сали Београдске филхармониjе.

Gudacki kvartet BGF.jpg Фото Марко Ђоковић

„Могли смо да претпоставимо де ће фестивалска атмосфера донети велику радост поновног сусрета између музичара и публике коjоj смо представили наше филхармониjске снаге. Међутим, имаjући у виду квалитет извођења и пажљиво бираних програма, као и потребу за релевантним музичким фестивалом, боjим се да смо створили мало чудовиште коjе може да нарасте у jедан од наjреферентниjих догађаjа у региону“, рекао jе директор Иван Тасовац.

 festival BGF.jpg

Фото Марко Ђоковић

На концертима до краjа фестивала, публика ће моћи да чуjе Клавирска триjа Менделсона и Брамса у извођењу Мирjане Нешковић (виолина), Душана Кочишевића (виолончело) и Слађане Гаjић, као и камерна дела Моцарта и Бетовена у интерпретациjи Мирослава Павловића (виолина), Ксениjе Милошевић (виолина), Иване Узелац (виола) и Катарина Станковић (виолончело). За краj, Габриjел Фелц ће са оркестром извести композициjе Стравинског, Шуберта, Малера.

 

 

 

Jелена Милашиновић

 

Tagovi

Komentari (0)