Друго полувреме филхармониjске сезоне у петак на Коларцу

Београдска филхармониjа jе спремна за друго полувреме своjе концертне сезоне коjу наставља у петак, 14. jануара на Коларцу, од 20 часова. Филхармониjа представља шпанског диригента Џаумеа Сантоњу заjедно са пиjанистичком звездом Андреjом Коробеjниковим, а на програму су дела Рахмањинова, Шостаковича и Сибелиjуса.

 bgf na kolarcu.jpg

Фото Марко Ђоковић

Након празничне паузе током коjе jе приредила активности попут популарног новогодишњег изазова уз позив на кућно музицирање и Jутjуб премиjере програма за децу, Београдска филхармониjа наставља концертну сезону петком увече на Коларцу. Свеж почетак резервисан jе за представљање нових звезди попут младог и перспективног диригента Џаумеа Сантоње. Некадашњи перкусиониста, данас jе тражено диригентско име, а са Београдском филхармониjом изводи репертоар коjи отвара „Острво смрти“ Рахмањинова, а затвара Прва симфониjа Сибелиjуса.

Централно место програма припада пиjанисти блиставе кариjере, Андреjу Коробеjникову, jедном од водећих уметника данашњице познатом по необичним интерпретациjама. Jединствени осећаj за инструмент и бравурозно техничко маjсторство показаће у ведром Концерту бр. 2 за клавир и оркестар, Шостаковича. Пиjаниста импресивне биографиjе и широких интересовања, редовно сарађуjе са наjвећим диригентским именима уз дугачку листу прворазредних свестких оркестара на коjу се уписуjе и Београдска филхармониjа.

Улазнице за концерт су у продаjи на филхармониjскоj билетарници као и онлине, а од недавно jе уведена новина да се сваког последњег понедељка у месецу могу купити улазнице за све филхармониjске концерте коjи су заказани за наредни месец.

 

Jелена Милашиновић

Tagovi

Komentari (0)