Дијана је изгубила око од рака, а затим јој је суд одузео сву имовину

Као дете Диjана jе била директно изложена негативном деловању осиромашеног ураниjума. Била jе приморана да напусти своj дом на Косову и Метохиjи, а затим jе изгубила своjе десно око од рака. Она и њена породица су потпуно поразени када им jе суд одузео све што су поседовали у кући због тога што њен отац ниjе могао да врати кредите коjе jе узео како би финансирао Диjанино лечење. Породица Гаjић jе  протерана из Приштине, а тренутно живе у Куршумлиjи. Њихова тужна прича jе jедна од наjтежих случаjа на коjе смо налетели у последњих 8 година хуманитарног рада. 

2fb.jpg

Родитељи Срђан и Бранка имаjу четворо деце: Анђелу, Андриjану, Диjану и Давида. Њихово друго наjмлађе дете, Диjана, имала jе ту несрећу да се родила у току НАТО бомбардовања, где jе била изложена осиромашеном ураниjуму. Њено наjраниjе сецање из детињства jесте експлозиjа НАТО бомбе коjа jу jе приковала на под. Када jе напунила две године, тумор jе пронађен иза њеног десног ока и тада jе почела ноćна мора за ову породицу. Неброjане ноћи проведене у болницама, операциjе и терапиjа током више година нису успели да спасу њено десно око али су успели да спрече ширење рака и сачуваjу њено лево око коjе jе тренутно 70% функционално. 

Неопходне промене на њеном вештачком десном оку су изузетно скупе и таj хируршки захват угрожава и онако тешко финансиjско стање њене породице. Отежаваjућа околност jе и то што jе суд донео одлуку да конфискуjе имовину породице Гаjић. Хладнокрвни извршитељи су дошли у њихов дом и изнели све ствари пред децом.

Ово jе нехумано и урадићемо све што можемо да помогнемо. Са вашом помоћи, планирамо да финансирамо Диjанину операциjу левог ока као и да купимо све што jе суд одузео њеноj породици. Помозите да и они осете празничну атмосферу у свом дому у данима пред нама! Молимо вас донираjте, И поделите ову причу са породицом и приjатељима!

 

Online Donations:

Credit Card: https://28jun.org/donate

PayPal: https://www.paypal.me/28jun

Донациjе из Србиjе:

Име: 28. JУН

Динарски рачун броj: 265111031000342797

Девизни рачун броj: RS35265100000023257547

Raiffeisen банка Србиjе

 

Tagovi

Komentari (0)