ЧЕТИРИ ПРЕДСТАВЕ БЕОГРАДСКОГ ДРАМСКОГ ПОЗОРИШТА У НОВОСАДСКОМ ПОЗОРИШТУ

У Новосадском позоришту/Újvidéki Színház публика ће имати прилику да од 25. до 29. септембра погледа четири представе Београдског драмског позоришта у оквиру мини фестивала „Наши дани“, коjи се заснива на споразуму о размени представа три театра – Новосадског позоришта, БДП-а и СНП-а.

 Dan kada ja nije vise bilo ja.JPG

На програму фестивала наћи ће се представе из наjновиjе продукциjе БДП-а, а гледаоци ће уживати у наступима глумаца попут Милоша Биковића, Вање Ненадић, Милоша Петровића Троjпеца, Иве Илинчић, Павла Пекића, Љубинке Кларић, Ивана Зарића, Иване Николић, Ивана Томића, Jане Милосављевић, Миодрага Радоњића...

Наjпре ће, 25. септембра, бити изведене Кишне капи на врелом камењу, редитеља Jуга Ђорђевића. Представа jе заснована на тексту Раjнера Вернер Фасбиндера, коjи се у свом стваралаштву бавио табу темама као што су ксенофобиjа, сексуалне слободе, биготериjа, малограђанштина, те хомосексуалност.

У представи играjу: Павле Пекић, Александар Вучковић, Ива Илинчић и Љубинка Кларић.

Након тога, 27. септембра, на сцени ће се наћи представа Дан када jа ниjе више било jа. Ово jе „комад о обичноj, нуклеарноj породици у коjоj се jедног дана деси нешто необично – оствари им се оно о чему су кришом сањали – у породичном дому се поjављуjу двоjници родитеља. У овом баjковитом, надреалистичном комаду, коjи разматра и иронизуjе баналност свакодневице и опасност потиснутих жеља, испитуjе се шта данас подразумева брак, породица и идентитет, али кроз апсурд иманентан данашњем тренутку и савременоj комуникациjи“, рекла jе о представи редитељка Тара Манић.

У представи играjу: Иван Томић, Ивана Николић, Даниjел Сич, Наташа Марковић, Слађана Влаjовић и Иван Зарић.

На репертоару ће се 28. септембра наћи представа Пластелин, у режиjи Марка Торлаковића. „Сурово искрена, политички некоректна, брутална, драма без страха, описуjе друштво и односе у коjима млади живе и у коjима се формираjу у одрасле људе. Прати хронолошки низ несрећних околности и догађаjа коjи се дешаваjу главном jунаку Максиму. Таj низ jе у представи груписан тематски – распад институциjа (школе и породице), хаос на улицама, вршњачко насиље”, записуjе драматург Милица Недељковић.

У представи играjу: Александар Вучковић, Александар Jовановић, Jана Милосављевић, Љубомир Булаjић и Маjа Ранђић.

Напослетку, публика ће 29. септембра уживати у изведби представе Баал, у режиjи Диега де Брее. „Баал путуjе према свом неизбежном самоуништењу. Његова жеља да испуни Небо без Бога присиљава га да презире већ опустошени свет. Преокупиран jе вредностима, вером и љубављу, домовином и законом. Почиње да се игра са ђаволовим репом. Баал и његов плес изазиваjу смрт“, речи су чувеног писца Бертолта Брехта.

У представи играjу: Милош Биковић, Вања Ненадић, Дуња Jовановић, Иван Заблаћански, Jана Милосављевић, Маjа Ранђић, Милан Зарић, Милан Чучиловић, Милош Петровић Троjпец, Миодраг Радоњић и Стефан Радоњић.

Карте за гостуjуће представе могу се резервисати на саjту Новосадског позоришта или на телефон: 021/525 552, односно 021/657 2526.

Tagovi

Komentari (0)