Београдска филхармониjа са Хакназариjаном и Грифитсом на Коларцу

Након концерта на Коларцу, Београдска филхармониjа гостуjе у Марибору

 

Чувени виолончелиста Нарек Хакназариjан наступа са Београдском филхармониjом под управом Хауарда Грифитса, у петак 13. маjа  на Коларцу (20ч). Одмах након београдског концерта, Филхармониjа са истим тандемом гостуjе у Марибору у Сали Унион 15. маjа, а на програму су дела Чаjковског и Дворжака. 

 haknzarijan, foto m.djokovic.jpg

Фото: Марко Ђоковић/Београдска филхармониjа

Изузетно тражени виолончелиста, млади Нарек Хакназариjан доминира светским музичким позорницама са наjболјим оркестрима, диригентима и камерним ансамблима. Домаћоj публици остао jе у дугом памћењу његов први наступ са Београдском филхармониjом 2017. године, а овога пута изводи Рококо вариjациjе Чаjковског чиjу интерпретациjу међународна критика карактерише као савршени споj “богатог певачког тона и спектакуларне техничке вештине коjа jе учинила да су чак и наjкомпликованиjе вариjациjе изведене без напора.” 

narek haknazarijan, foto m.djokovic.jpgФото: Марко Ђоковић/Београдска филхармониjа

Дугогодишњи сарадник Београдске филхармониjе, диригент богате кариjере Хауард Грифитс, поред многоброjних успеха добитник jе и Ордена заслуга коjи му jе доделила држава Брандербург за уметничка достигнућа и друштвено залагање. Под Грифитсовом палицом, репертоар филхармониjског концерта на Коларцу као и у Марибору, отвара “Бура” Чаjковског, а финале припада Дворжаковоj Седмоj симфониjи. Улазнице су у продаjи на филхармониjскоj благаjни и онлаjн. 

 

 

Jелена Милашиновић

Tagovi

Komentari (0)