Београдска филхармониjа и Фелц подигли публику на ноге

Стаjаће овациjе испратиле су концерт Београдске филхармониjе, заjедно са шефом диригентом Габриjелом Фелцом и тромбонистом Питером Муром, одржаним синоћ на Коларцу. Публика jе већ била на ногама само што се завршио последњи такт величанствене Симфониjе бр. 2, Сергеjа Рахмањинова, ганута jединственом и опипљивом везом између Фелца и филхармоничара. 

 zadovoljni filharmonicari.jpg

Свако ко jе присуствовао претпоследњем концерту у филхармониjскоj сезони на Коларцу, био jе део незаборавног и сасвим посебног догађаjа. У емотивну, дубоку и изузетно захтевну симфониjу, увео jе златан тон виртуозног Питера Мура, исти као и његов тромбон кроз коjи jе публика гледала у свемир у композициjи "Посматрач звезда". Пуна интересантних обрта и џез делова уз коjе су се и филхармоничари гибали, млади британски тромбониста дочарао jе сазвежђа и лепоте космоса у композициjи Џонтана Доува. 

 bgf.jpg

Познато jе да су концерти Београдске филхармониjе са Габриjелом Фелцом посебни како у програмском тако и у извођачком смислу. Несебично и узаjамно давање шефа-диригента и оркестра публика изузетно препознаjе, а њихов синоћни наступ довело jу jе до екстазе. Jединствена интерпретациjа Симфониjе броj 2 Рахмањинова, врло jе убедљиво доказала зашто jе Фелц добитник награде Фондациjе Сергеj Рахмањинов за извођење музике овог композитора. 

publika na nogama.jpg
Од самих филхармоничара не постоjе строжиjи критичари, а након наступа са вољеним шефом-диригентом могло се чути да им jе ово био наjбољи концерт у сезони коjе се свечано затвара наредног петка, 3. jуна. Након званичног финала, следи грандиозни “Бетовен маратон” како у Дортмунду тако и у Новом Саду 26.jуна са извођењем свих симфониjа овог композитора у jедном дану.

 

Jелена Милашиновић

Tagovi

Komentari (0)