БЕОГРАД ДОБИО ШАМПИОНЕ ЗА 2022. ГОДИНУ

У суботу и недељу 15. и 16. новембра 2022. године, у Националном бадминтон центру на Ади Циганлиjи одржано Првенство Београда 2022

 Pvenstvo Beograda_pobenice Seniori A.jpg

Протекли викенд протекао jе у српскоj престоници у духу првенства у бадминтону на коме су jуниори и сениори из београдских клубова укрстили рекете у Националном бадминтон центру на Ади. Такмичење коjе се одржава у организациjи Бадминтон савеза Београда и Бадминтон клуба Београд, а под покровитељством Секретариjата за спорт и омладину Града Београда и Министарства омладине и спорта, окупило jе такмичаре узраста до 11, 13 и 15 година, као и сениоре А и Б категориjе.

 Prvenstvo Beograda_pobednici miks Seniori A.jpg

У женском синглу узрасне категориjе до 11 година триjумфовала jе Мила Глуховић (БК Clear) коjа jе одбранила прошлогодишњу титулу првакиње Београда, док jе у мушком синглу до 13 година наjбољи био Константин Ристић из БК Београд. Међу девоjчицама у наjстариjоj jуниорскоj групи до 15 година, златна медаља заслужено jе припала Вери Ђорђевић из БК Београд, док jе у конкуренциjи дечака поjединачно прво место заузео Лука Шушница такође из БК Београд.

У категориjи А сениора наjвише се истакао Михаjло Томић (БК Београд) са освоjене три златне медаље – у конкуренциjи мушкараца поjединачно, у микс дублу заjедно са клупском партнерком Анђелом Витман, док се у конкуренциjи мушких парова на победничко постоље попео са Василием Димитриевим (БК Београд). Међу женама се истакла борбена Сања Перић (БК Београд) са освоjене две златне медаље, у женском синглу и са Анђелом Витман у конкуренциjи женских парова.

Prvenstvo Beograda_juniori_igra.jpg 

На турниру одржаном прошлог викенда наступио сам у све три категориjе. Мешовити дубл сам играо са Анђелом и веома сам задовољан нашом игром, посебно што смо ове jесени напредовали и тренутно се налазимо на 85. месту на светскоj сениоркоj листи, а свакако jе у плану да нападамо и више позициjе. Финале мушког сингла jе било веома узбудљиво и честитао бих овом приликом свом колеги Борку Петровићу на одличноj борби и мечу. У конкуренциjи мушких парова златну медаљу освоjио сам са Василием коjи jе своjом квалитетном игром jеднако допринео нашем успеху”, изjавио jе на завршетку другог такмичарског дана Михаjло Томић.

 

Међу сениорима у конкуренциjи мушкараци поjединачно Б категориjе победу jе извоjевао Иван Пеjоски (БК Београд, док jе међу дамама наjуспешниjа била Валериа Паланова (БК Београд). Златну медаљу су у конкуренциjи парова однели Иван Стефановић и Зоран Степановић (БК Београд) у мушком дублу, док су Вања Рашета и Ања Марвић (БК Цлеар) наjуспешниjи микс дубл Првенства Београда.

 

Првенство Београда била jе одлична прилика да играчи провере своjу форму и припреме се за предстоjећи Трофеj Београда, коjи ће 29. и 30. октобра у Националном центру на Ади окупити сениоре А и jуниоре из читаве Србиjе.

Медаље су на Првенству Београда освоjили:

 

Узраст до 11 година девоjчице поjединачно:

Лена Бркић (сребро), Нађа Тодоровић И Лина Спасић (бронза)

Узраст до 13 година дечаци поjединачно:

Василиjе Поповић, Ђорђе Омрчен И Алекса Ђорђевић (бронза)

Узраст до 15 година девоjчице и дечаци поjединачно:

Jана Васиљевић и Филип Тодоровић (сребро), Мариjа Милоjевић,Сања Ђурић, Ђорђе Вукеља и Матиjа Живановић (бронза)

Сениори А - мушкарци и жене поjединачно:

Борко Петровић (сребро), Матеjа Манић и Ђорђе Степановић (бронза), Анђела Витман (бронза), Миона Филиповић и Милица Вртикапа (бронза).

Сениори А – мушки, женски и мешовити парови:

Борко Петровић/Ђорђе Степановић (сребро), Иван Пеjоски/Сава Степановић (бронза), Душан Миливоjевић/Лука Вукеља (бронза), Мила Лаиновић/Валериа Паланова (сребро), Миона Филиповић/Милица Вртикапа (бронза), Мариjа Булатовић/Чарна Михаjловић (бронза), Борко Петровић/Мила Лаиновић (сребро), Ђорђе Степановић/Миона Филиповић (бронза), Сава Степановић/Сања Перић (бронза)

Сениори Б - мушкарци и жене поjединачно:

Зоран Степановић (сребро), Никола Максимовић И Лука Вукеља (бронза), Чарна Михаjловић (сребро), Вера Ђорђевић И Сања Jовановић (бронза).

Сениори Б – мушки и мешовити парови:

Новица Бркић /Дарко Глуховић (сребро), Влада Ракић/Мрђан Тодоровић (бронза), Данил Просвирнин/Вукашин Радивоjша (бронза), Душан Миливоjевић/Валериа Паланова (сребро), Влада Ракић/Чарна Михаjловић (бронза), Иван Стефановић/Вера Ђорђевић (бронза)

Београд, 17. октобар 2022. године                                           Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)