БЕСПЛАТАН КОНЦЕРТ ВИОЛОНЧЕЛИСТКИЊЕ БЕЛМЕ АЛИЋ И ВИОЛИНИСТЕ МАРКА СИМОВИЋА

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да Вас позову да у среду  5. октобра у 19 часова присуствујете бесплатном концерту виолончелисткиње Белме Алић и виолинисте Марка Симовића, првом концерту класичне и популарне музике у оквиру треће сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”, чију реализацију је помогла „Banca Intesa”.

 Violončelistkinja Belma Alić i violinista Marko Simović.jpg

Концерт се одржава у оквиру манифестације „Дани европске баштине 2022”, а под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Заинтересовани грађани, који желе да присуствују концерту, морају да резервишу место на телефон 064/ 858- 1296.

Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

 

Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на ју-тјуб каналу и фејсбук страни Историјског музеја Србије већ у четвртак 6. октобра од 19 часова.

Такође, на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и снимци свих концерата реализованих током прве и друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

На програму су композиције Хонегера, Мартинуа, Глијера и Васкса.

Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” је и извођење по једне нумере изненађења од српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

 

 

Ненад Бељинац

Tagovi

Komentari (0)