БАДМИНТОН - ПЕТРОВИЋ И ВИТМАН ДОНЕЛИ ЗЛАТО СРБИJИ

Виктор Петровић и Анђела Витман освоjили су златну медаљу на 13th MULTI ALARM Hungarian Junior International Championships коjи jе од 09. до 12. фебруара одржан у Печуjу.

 BASS_Vitman_Petrovic_pobednicko postolje_Madjarska.jpg

На првом овогодишњем међународном турниру за jуниоре до 19 година репрезентациjа Србиjе поново jе потврдила висок интернационални квалитет и осваjањем златне медаље наставила успон ка самом врху европског бадминтона. Предвођени тренером Драганом Антићем, тим у саставу Анђела Витман, Виктор Петровић и Нина Богдановић наступао jе у четири конкуренциjе, а на победничко постоље попели су се Анђела Витман и Виктор Петровић у конкуренциjи мешовитих парова.

Прва jуниорка света у микс дублу и наjперспективниjи српски У19 играч турнир су започели из другог кола где су резултатом 21-8, 21-8 савладали Мађаре Адама Балога и Етелку Караљос. У наредном мечу против пољског пара Игора Jасека и Jулиjе Воjћик, показао jе српски двоjац изузетну психичку стабилност, те jе у трећем одлучуjућем сету обезбедио себи пут за наставак такмичења. Као торнадо пролети су Витман и Петровић у четвртфиналном мечу против Словенаца Марка Короша и Нике Бедич (21-4, 21-17), а исти темпо задржали су и у полу финалу против мађарског пара Хорват/Харт ( 21-12, 21-11). Наjсjаjниjе одличиjе и прво место изборили су Анђела Витман и Виктор Петровић у узбудљивом финалу против jаких противника из Францусе Евана Гулан и Агате Куевас (21-17, 21-17). 

У поjединачним конкуренциjама, Петровић jе заустављен у четвртфиналном мечу, док jе наjбоља српска jуниорка у конкуренциjи жена поjединачно Нина Богдановић претрпела пораз у првом колу такмичења. Богдановић jе ово први наступ након повреде, те jе турнир у Мађарскоj била добра прилика да српска играчица провери своjу форму. Како jе вишемесечно одсуство Богдановић оставило последице, стручни штаб jе одлучио да Нину и Анђелу повуче са такмичења у  конкуренциjи женских парова.

Виктор и Анђела су оправдали улогу фаворита. Са само jедним изгубљеним сетом уз веома добру игру  триjумфовали су у конкуренциjи мешовитих дублова. Наравно да простора за напредак има, али подсетићу да jе ово њихов први наступ после Европског jуниорског првенства у Београду и веруjем да ће уз њихову преданост и рад бити jош разлога за радост”, изjавио jе помоћни тренер репрезентациjе Драган Антић и додао да jе задовољан игром Петровића у мушком синглу, али и да jе четвтрфинални меч против jаког играча из Холандиjе показатељ у ком правцу треба даље напредовати.  “Нини jе ово био први турнир после шестомесечне паузе, коjа jе очигледно оставила трага, и биће потребно jош мало времена да се потпуно врати у потребну форму. Турнир у Мађарскоj показао jе да се у европскоj jуниорскоj конкуренциjи Србиjа веома добро котира, а цео тим спреман jе да са jош већим мотивима настави даље”, закључио jе за краj Антић.

Учешће репрезентациjе Србиjе на 13th MULTI ALARM Hungarian Junior International Championships у Мађарскоj подржало jе Министартво спорта Републике Србиjе кроз обезбеђивање неопходне финансиjске подршке.

 

 

Београд, 13 . фебруар 2023. године                                                                             Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)