БАДМИНТОН - Поход на светску рангу листу

Сениорска репрезентациjа учествовала jе од 13. до 17. септембра на турниру светског купа у Белгиjи –

 

Након недавно одржаног Европског првенства за jуниоре коjе jе Београд и Србиjу лансирао у орбиту европског бадминтона и сениорска репрезентациjа наставила jе са одличном промоциjом српског бадминтона на међународноj сцени.

Belgian International 2022_TomicVitman1.jpg

После летње паузе,  Михаjло Томић, Анђела Витман и Мариjа Судимац забележили су своj први наступ у новоj сезони на турниру светског купа у Белгиjи. Наjбољи српски микс дубл остварио jе пласман међу 16 парова, док jе Судимац завршила такмичење на корак до главног жреба.  

На самом старту такмичења, актуелна државна првакиња Мариjа Судимац састала се са данском играчицом Симоном Пилгард. Након изгубљеног првог сета, Судимац jе подигла ниво игре и рутински решила преостала два сета у своjу корист (21:17, 11:21, 15:21). Срећа jе у наредном мечу, ипак, била на страни Ли Си Вунг из Кинеског Таj Пеjа, чиме jе за српску репрезентативку такмичење завршено.

Belgian International 2022_TomicVitman.jpg

Поход на топ 100 играча на сениорскоj листи Светске бадминон федерациjе, Томић и Витман су започели у сусрету са холандским паром Бараjном Васинком и Алисом Тиртонсентоно. Млади српски играчи показали су изузетну менталну сигурност у кључним моментима меча, чиме су себи осигурали триjумф резултатом 2:0. Квалитетна игра и стабилност красила jе српски двоjац и у наредном мечу против Хиу Хсанг Цех/Лин Хjао Мин, али jе тесним резултатом пар из Кинеског Таj Пеjа успео да савлада наjбољи српски пар.

Belgian International 2022 _Tim Srbija.jpg.png

“Ово jе био први турнир у сезони после дугих летњих припрема, где смо првенствено хтели да проверимо тренутну форму играча и да освоjимо што више бодова за светску ранг листу. И jедан и други циљ су испуњени, првенствено, пласманом Анђеле и Михаjла међу 16 наjбољих парова на турниру, а од уторка и историjским пласманом српских такмичара на светскоj ранг листи. Враћамо се задовољни и настављамо са подизањем форме за наставак сезоне”, изjавио jе главни тренер репрезентациjе Милан Барбир.

Подршку учешћу репрезентациjе на Yonex Belgian International 2022 пружило jе ресорно Министарство омладине и спорта Републике Србиjе кроз обезбеђивање финансиjске подршке.

 

У Београду, 19.09.2022. године                                                                           Бадминтон савез Србиjе

 

Tagovi

Komentari (0)