БАДМИНТОН: Почињу битке за поjединацна европска одличjа у Лахтиjу

Српски репрезентативци, коjи су у екипном делу Европског jуниорског првенства стали на корак од постоља, у понедељак, 2. новембра на шампионату Старог континента почињу наступ у поjединачним конкуренциjама -

 

Srpski tim.jpg 

Српски репрезентативци у понедељак, 2. новембра 2020, почињу битке за одличjа у поjединачним конкуренциjама Европског jуниорског првенства у Финскоj. Први на терен олимпиjског мултиспортског центра “Паjулахти Спортс Институт“ у Лахтиjу излази Иван Ковачевић коjи ће се од 16,35 ч борити за пласман у друго коло мушког сингла против Шваjцарца Матиса Кантакесонеа. У истоj конкуренциjи противник Сергеjа Лукића на путу ка шеснаестини финала биће Швеђанин Филип Карлборг. Таj меч jе на програму од 18,55 ч. Дан касниjе програм од наших репрезентативаца отвара Мариjа Судимац, четврти носилац у женском синглу, коjа ће у другом колу ове конкуренциjа играти од 11,45 ч са Шваjцарскињом Луси Амиге. Од 13,30 ч Сара Лончар ће за осмину финала укрстити рекете са бољом из дуела између Данкиње Ане Сиес Риберг и Рускиње Василисе Кузњецове. Лончарева ће се у уторак огледати и у женском дублу у коjем наступа са Анђелом Витман. Српски женски пар ће на старту такмичења у овоj конкуренциjи за ривалке имати данску комбинациjу Симона Пилгард, Ана Сиес Риберг.

 Andjela Vitman i Mihajlo Tomic.JPG

Наши репрезентативци такмичење у мушком и мешовитом дублу почињу у среду. Лукић и Михаjло Томић, пети носиоци у мушком дублу, за пласман међу 16 наjбољих парова играће против Бугара Атанаса Халачева и Стивана Николаева. Томић и Витманова су постављени за седме носиоце у мешовитом дублу, а за пласман у осмину финала бориће се против бољег из окршаjа између Португалаца Габриела Родригеза и Мариjане Невес и Шваjцараца Николаса Франконвилеа и Луси Амиге. С друге страна Ковачевић и Судмчева ће у другом колу играти са победником меча Калум Смит, Ерик Вадел (Шкотска) – Густав Бjорклер, Едит Урел (Шведска).

 Marija Sudimac.JPG

Европски шампионат у поjединачним конкуренциjама почиње истог дана када jе стављена тачка на екипно првенство. Данска jе оправдала епитет фаворита и стигла до злата. Сребро jе припало Францускоj коjа jе у четвртфиналу била боља од наше репрезентациjе, у мечу где су ниjансе одлучиле победника. Екипне бронзе освоjиле су Русиjа и Естониjа. Србиjа jе на екипном шампионату освоjила друго место у Групи 3 коjе jоj jе донело пласман међу осам наjбољих европских селекциjа. У мечу са полуфинале са Французима изгубила jе са 3:0 иако jу jе у окршаjима и мушких и женских синглова и мешовитих дублова и недостатак среће спречио да оствари бољи резултат.

 

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта и Олимпиjски комитет Србиjе обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери су допринели учешћу наше репрезентациjе на Европском првенству за jуниоре на коjем суди српски арбитар Горан Jелесиjевић.

 

Београд, 2. новембар 2020.                                                                        Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)