БАДМИНТОН - ИСТОРИJСКИ ПЛАСМАН МЕЂУ 100 НАJБОЉИХ НА СВЕТСКОJ РАНГ ЛИСТИ

Сjаjни млади српски репрезентативци Анђела Витман и Михаjло Томић, на наjновиjоj ранг листи Светске бадминтон федерациjе  заузимаjу 94. позициjу у конкуренциjи мешовитих парова -

 YBI22-155.jpg

Сам старт нове такмичарске сезоне наjбољи српски мешовити пар започео jе историjским уласком у топ 100 на свету. Након успешног учешћа на Yонеx Белгиан Интернатионал 2022 где се двоjац Витман / Томић пласирао међу 16 наjбољих парова турнира, Србиjи jе стигло jош jедно велико признање за дугогодишњи труд и улагање у развоj српског бадминтона у виду историjског пласмана на Светскоj ранг листи .

Годнама уназад, иако знатно млађи од своjих конкурената, Анђела и Михаjло у континуитету остваруjу сjаjне резултате на светским куповима, на коjима су сакупили чак 16900 бодова и тиме себи отворили врата за улазак у сам врх светске бадминтон сцене. 

„У оваj пласман jе уложено много много труда и свакако jе историjски. Са њим jе значаjно померена jош jедна наша бадминтонска граница, али jе он само пролазна тачка према нашем заjедничком циљу, а то jе пласман међу првих 50 наjбољих мешовитих парова на свету до лета следеће године“, изjавио jе Милан Барбир, главни тренер репрезентациjе и човек коjи jе српски двоjац довео до топ 100 играча на свету. Према његовим наводима, новопостављени циљеви су само jош jедна станица ка даљем пласману међу  наjбољих 30 у покушаjу да се изборе прве Олимпиjске игре за Бадминтон савез Србиjе.

„Огромна конкуренциjа у виду азиjских такмичара и њихова доминациjа над европљанима у овом спорту само jе додатни изазов и огромна мотивациjа да се настави даље са jош већом енергиjом и ентузиjазмом“, закључио jе Барбир.

Када су краткорични планови у питању, наjбољем српском дублу већ почетком октобра предстоjи учествовање на турнирима у Немачкоj и Холандиjи на коjима ће се наставити са прикупљањем поена и походом на jош боље позициjе на европским и светским ранг листама.

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта и Олимпиjски комитет Србиjе обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери су допринели остваривању овог историjског резултата.

 

У Београду, 20.09.2022. године                                                                       Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)