БАДМИНТОН - ДРАГОСЛАВ ПЕТРОВИЋ У ТОП 8 ИГРАЧА У СОФИJИ

- Репрезентациjа Србиjе од 06. до 09. октобра учестовала jе на Bulgarian International 2022 у Софиjи.

Предвођени тренером Драганом Антићем, тим у саставу Борко, Драгослав и Виктор Петровић, Сергеj Лукић и Сара Лончар одмерио jе снаге на међународном турниру ранга „future series“ и наjавио нову узбудљиву такмичарску сезону.

 Bulgarian International 2022_Dragoslav Petrovic.jpg

Наjдаље на Bulgarian International 2022 стигао jе Драгослав Петровић коjи jе изборио пласман међу топ осам играча турнира у конкуренциjи мушкараца поjединачно. На самом старту турнира, Петровић се сусрео са Давидом Смутниjем из Чешке кога jе савадао резултатом 21:15, 21:5, а сjаjан ниво игре задржао jе и у наредним мечевима квалификациjа против бугарског такмичара Станимира Тензеjа (21:13, 21:18) и Робина Месмена из Холандиjе (21-15,16-21,21-19) чиме jе обезбедио пролаз у главни жреб турнира. Стабилну игру и доминациjу на терену показао jе Драгослав и у мечу против Кипранина Кристоса Хаилиса (21:13,21:5), али га jе у походу на одличиjе зауставио Хуанг Jу из Кинеског Таj Пеjа, коjи jе заузео друго место на турниру. Осваjач сребрне медаље на Bulgarian International 2022 био jе овога пута препрека и Сергеjу Лукићу за даљи пролаз на турниру.

 Bulgarian International 2022_Borko Petrovic.jpg

Борко Петровић стартовао jе у Софиjи у мечу главног жреба, али jе поражен у веома неизвесном мечу од Освалда Фунга из Енглеске. За трећег од браће Петровића, Виктора, Bulgarian International 2022 био jе прилика да осети амбиjент сениорских турнира, будући да га ове године чека прелазак из jуниорске категориjе у сениорску. Наjперспективниjи српски jуниор  забележио jе прву победну у мечу против Едвина Хаџилановића из Хрватске (21:8, 21:6). У другом колу квалификациjа показао jе изузетну борбеност и квалитет у игри, но то ниjе било довољно да се савлада седми носилац турнира Робин Месемен, кога jе са турнира елиминисао српски репрезентативац Драгослав Петровић.

 Bulgarian International 2022_Loncar Sara.jpg

У конкуренциjи жена поjединачно, Сара Лончар се у главном жребу сусрела са jаком противницом Мери Цесари из Француске, али ниjе успела да, након тесне борбе, прође у наредну фазу такмичења (21:18, 15:21, 20:22).

Тренер репрезентациjе Драган Антић истакао jе да jе турнир у Бугарскоj сам старт такмичарске сезоне и да jе ово била прилика да се види са коjе позициjе српски играчи улазе у нове бадминтон походе. “Примећуjем да jе мотивациjа у тиму на добром нивоу, осећа се тимски дух и веруjем да ће репрезентативци Србиjе бележити добре резултате ове сезоне. За Виктора jе ово било прво учешће на турниру сениорске категориjе и одлична прилика да са стариjим колегама надогради своjе спортско знање”, изjавио jе Антић и додао да целу репрезентациjу и стручни штаб очекуjе пуно рада и мечева на међународноj сцени.

Прилику да тестираjу своjу форму, одмере снаге и покажу своjе спортско умеће, чланови сениорске и jуниорске репрезентациjе имаће већ краjем октобра у Националном центру на Ади када се одржава jедно од наjпрестижниjих националних такмичење – XXII Трофеj Београда.

 

Бадминтон савез Србиjе                                                                     Београд, 11. октобар 2022. године

Tagovi

Komentari (0)