БАДМИНТОН - ТРОФЕЈ БЕОГРАДА 2023

XXIII Куп града – Трофеj Београда 2023 одржан jе 18. и 19. новембра 2023. године у Београду уз рекордан броj учесника. 

XXIII Куп града – Трофеj Београда 2023 одржан jе 18. и 19. новембра у Националном центру на Ади, а броj учесника поставио jе рекорд, потврђуjући тако своj статус као наjпрестижниjе домаће такмичење у бадминтону поред Првенства Србиjе. Током два дана, више од 150 учесника из целе Србиjе уживало jе у 246 мечева коjи су у одиграни у сениорскоj и пет jуниорских категориjа.

 20231120 Trofej Beograda_miks dubl_postolje.jpg

Бадминтонци из различитих градова, укључуjући Београд, Нови Сада, Панчево, Зрењанин, Вршац, Крагуjевац, Крушевац учествовали су на два одвоjена турнира - А турнир коjи се играо у свих пет конкуренциjа и Jуниорски куп на коме су наступили перспективни и талентовани бадминтонци узраста до 9, 11, 13, 15 и 17 година.

 20231120_Trofej Beograda_Sara Loncar_postolje.JPG

Сара Лончар из БК Змаjеви, прошлогодишња трострука првакиња Трофеjа Београда, поновила jе своj успех осваjањем три златна одличjа у женскоj поjединачноj конкуренциjи, женском дублу и мешовитим паровима. До злата jе у поjединачноj конкуренциjи дошла Лончар у узбудљивом и неизвесном финалу против Анђеле Витман (БК Београд), док jе пут до трона у парским конкуренциjама крчила са клупском саиграчицом Мариjом Судимац у женском дублу и са Андриjом Додером (БК Београд) у конкуренциjи мешовитих парова. Наjбољи у конкуренциjи мушкараца поjединачно био jе Крушевљанин Драгослав Петровић коjи jе у финалу савладао талентованог Виктора Петровића (БК Змаjеви) и коjи jе стабилном игром на целом такмичењу заслужено подигао победнички пехар.

Трофеj Београда jе такмичење на коме радо волим да учествуjем. Првог дана смо играли мечеве у дублу и уз сjаjне партнере Мариjу и Андриjу, освоjене су две златне медаље. Други дан такмичења jе за нас сениоре протекао у духу сингл мечева и узбуђена сам што сам успела да, међу jаком конкуренциjом и одличним такмичарима, поново освоjим прво место“, изjавила jе Сара Лончар након турнира у Београду.

Jуниорски куп обележили су сjаjни мечеви наjмлађих учесника турнира И показуjући потенциjал коjи ће у наредним годинама српском бадминтону доносити нове радости и резултате. Наjуспешниjи jуниори овогодишњег Трофеjа Београда били су крушевачки змаjеви Андреа Богоjевић и Алекса Радовановић са по две освоjене златне медаље. На победнички трон попели су се Богоjевић и Радовановић након сjаjно одиграних финала у поjединачноj женскоj И мушкоj конкуренциjи до 17 година, док су до другог злата стигли у парским У15 конкуренциjама. У женским паровима, неприкосновена jе била Богоjевић са клупском саиграчицом Теодором Латас, а пут до злата у мушким паровима Радовановић jе крчио са “Змаjем” Данилом Стевановићем.

У конкуренциjи дечака поjединачно до 15 година, трофеj jе отишао у руке Ђорђа Омрчена (БК Београд), док jе међу девоjчицама наjуспешниjа била Ђина Челар (БК Змаjеви). У конкуренциjи мешовитих парова до 15 година наjуспешниjи су били Вукашин Обрадовић (БК Нови Сад) и Ана Димитриjевић (БК Фанатик). Златну медаљу освоjили су и Константин Ристић (БК Београд) и Наталиjа Ђоковић (БК Равенс КГ) у поjединачним конкуренциjама до 13 година, као и Максим Ристић (БК Банат) и Сташа Лазовић (БК Нови Сад) у поjединачноj мушкоj и женскоj конкуренциjи до 11 година. Међу наjмлађим учесницима до 9 година, наjуспешниjа jе била Аница Лазовић из БК Нови Сад.

Трофеj Београда jош jедном jе оправдао статус врхунског спортског дешавања у бадминтону, а атмосфера током такмичења jасно показуjе колико jе ово такмичење важно за развоj и афирмациjу бадминтона у Србиjи. Ово такмичење не само што промовише спортски дух, већ и негуjе традициjу, унапређуjе рад са младим талентима и оснажуjе бадминтон заjедницу у Србиjи”, истакао jе Радомир Jововић, председник УО Бадминтон савеза Србиjе.

XXИIII Куп града - Трофеj Београда 2023 организовао jе Бадминтон савез Београда под покровитељством Секретариjата за спорт и омладину Града Београда, Министарства спорта Републике Србиjе, Спортског савеза Београда и Бадминтон савеза Србиjе, уз подршку приjатеља такмичења Вицтор, Тинспед, Сибоасси, Туристичке организациjе Србиjе и Туристичке организациjе Београда. 

Све медаљисте Трофеj Београда можете видети ОВДЕ.

 

Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)