БАДМИНТОН: ПАДОВИ У ИГРИ КОШТАЛИ ПЛАСМАНА У ДРУГО КОЛО ЕП ЗА СЕНИОРЕ

НАШИ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ НИСУ УСПЕЛИ ДА ПРЕСКОЧЕ ПРВЕ ПРЕПРЕКЕ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ ЗА СЕНИОРЕ, КОJЕ JЕ 27. АПРИЛА 2021. ПОЧЕЛО У УКРАJИНИ

 

Srpski tim.jpg 

Млади српски репрезентативци, на жалост, нису успели да прескоче прве препреке на Европском првенству за сениоре коjе jе у уторак, 27. априла 2021, почело у Киjеву и на коjем ће се до 2. маjа за одличjа борити наjбољи играчи и играчице са Старог континента. У првом колу мушког сингла, Лука Милић, поражен jе од Португалца Бернарда Атилана са 2:0. Наш репрезентативац jе пружио jак отпор у првом сету, у поjединим тренуцима тог периода игре имао инициjативу, али jе у самом финишу поклекао (21:18). У другом сету било jе много мање неизвесности (21:15) па jе ривал остварио пласман у друго коло.

Marija Sudimac.jpg 

На старту такмичења у женском синглу доjучерашња jуниорка, Мариjа Судимац, одлично jе почела меч против много искусниjе Раjчел Дараг из Републике Ирске. Осваjачица бронзе на прошлогодишњем Европском првенству за jуниоре приказала jе сjаjну игру у првом сету коjи jе добила убедљиво – 21:13. Ипак, Иркиња се консолидовала у наставку меча. Прво jе, после велике борбе, добила, други сет (21:17). У трећем, одлучуjућем, сету наша репрезентативка jе много грешила што jе искусна ривалка искористила и без већих проблема добила и таj период игре (21:8).

 Igor Bjelan i Andrija Doder.jpg

Мушки дубл Игор Бjелан, Андриjа Додер jе у борби за друго коло ове конкуренциjе изгубио од италиjанске комбинациjе Ђовани Греко, Кевин Стробл (21:13, 21:13). Наш пар никако ниjе могао да пронађе своjу игру па епилог ниjе могао да буде другачиjи.

”Не можемо да будемо задовољни наступом на шампионату у Украjини. Требало jе и морали смо много боље. На оваквим такмичењима се мали падови у игри сурово кажњаваjу, што су сви наши репрезентативци осетили на своjоj кожи. Следи анализа првенства, а онда настављамо сезону. Надам и веруjем да ћемо следеће године на Европском првенству за сениоре имати много конкретниjе резултате”, истакао jе помоћни тренер бадминтон репрезентациjа Србиjе, Никола Миjачић.

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери jе допринело учешћу Србиjе на Европском првенству за сениоре у Украjини где суди и наjбољи српски арбитар, Горан Jелесиjевић.

 

Београд, 28. април 2021.                                                                             Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести