БАДМИНТОН - ПЕТРОВАЦ ОПЕН 2022

У сали спортског центра “Драгутин Томашевић” у недељу, 20. новембра одржан jе БЦД турнир – ПЕТРОВАЦ ОПЕН 2022 -

Такмичење коjе се одржава у оквиру календара Бадминтон савеза Србиjе и европске Бадминтон конфедерациjе први пут jе у Петровцу на Млави окупило наjбоље Б, Ц, Д  играче из Панчева, Новог Сада, Крагуjевца, Чачка, Београда, Зрењанина, Вршца, као и града домаћина.

 20221123_Petrovac Open 2022_sala.jpg

У конкуренциjи мушкараца поjединачно на Б турниру злато jе освоjио Лука Милић из БК Равенс КГ, док су у мушком дублу наjбољи били Београђани Сава и Зоран Степановић. Милић се на трон попео и у конкуренциjи мешовитих парова на Ц турниру заjедно са клупском партнерком Ланом Драмаћанин коjа jе на истом турниру извоjевала и златну медаљу у конкуренциjи жена поjединачно. Са по две златне медаље на Ц турниру окитио се и Сава Jанкушић из Петровачког спортског клуба, и то у конкуренциjи мушкараца поjединачно и у конкуренциjи мушких парова где му jе партнер био Игњат Гомилановић. На победничко постоље у конкуренциjи женских парова попеле су се Милена Милутиновић и Катарина Ракић, добитница признања Спортског савеза Петровца на Млави као наjбоља спортисткиња у општини у 2021. години. Златну медаљу у конкуренциjи мушкараца поjединачно на Д турниру освоjио jе Александар Вуjовић.

 20221123_Petrovac Open 2022. medalje.jpg

Марко Васић, председник и тренер Петровачког спортског клуба коjи jе уз подршку Општине Петровац на Млави, Спортског савеза и спонзора организатор овогодишњег Б, Ц, Д  турнира, истакао jе да jе изузетно задовоjан што jе Петровац добио прилику да организуjе jедно од озбиљниjих националних такмичења у бадминтону: “Седам година организуjемо такмичења у бадминтону у нашем граду уз велику подршку општине, спортског савеза и Бадминтон савеза Србиjе. По први пут имамо прилику да будемо домаћини Б, Ц, Д турниру и ово такмичење jе веома значаjно за наш клуб и град. На овакав начин промовишемо и афирмишемо наш спорт, а наjвећа победа jе свако ново дете или одрасла особа коjа се укључи у бадминтон. Ми можемо са радошћу да кажемо да се већ одмах након турнира нашем клубу прикључило jош jедно дете и то jе, свакако, наjвећа сатисфакциjа”.

 20221123_Petrovac Open 2022. Zenski dubl_medalje.jpg

Све резултате и осваjаче медаља на ПЕТРОВАЦ ОПЕН 2022 можете видети на линку.

Б, Ц, Д турнир Петровац Опен 2022 подржало jе Министарство омладине и спорта Републике Србиjе кроз обезбеђивање неопходне финансиjске подршке.

 

Београд, 23. новембар 2022. године                                                                            Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)