Београдска филхармониjа добила своj сладолед

Рођендан Београдске филхармониjе, основане 13. jуна 1923. године, обележен jе на наjслађи могући начин. Филхармониjа jе добила своj сладоледни укус, изабран од стране њених пратиоца на друштвеним мрежама, а коjи се од данас налази на редовном репертоару Moritz Icе сладоледа.

ivan tasovac, tijana milosevic, jelena milasinovic.jpg 

На дан нашег 98. рођендана, спаjамо две ствари коjима се не може одолети - сладолед и Београдску филхармониjу. Док у првом ипак морамо бити умерени, у другом можемо да уживамо без граница, зато су ове две делициjе савршена комбинациjа”, рекао jе Иван Тасовац, директор Београдске филхармониjе.

 Sladoled od BGF.jpg

Пратиоци филхармониjских друштвених мрежа били су упитани коjи укус их наjвише подсећа на Београдску филхармониjу. Давали су броjне предлоге и у коменатарима поделили своjе асоциjациjе на оркестар. Тако се добитна комбинациjа састоjи од чоколаде - као боjа инструмената, менте – у име свежих филхармониjских проргама и пистаћа због егзотичности Београдске филхармониjе.

Овом сарадњом, филхармониjска акциjа “Музика свуда” jе отишла корак даље уз новог партнера Moritz Icе. У сезони обележеноj пандемиjом, сваки наступ оркестра у филхармониjскоj сали се снимао, а ти снимци су се слушали на броjним локациjама ван концертне дворане и местима где до тада класичне музика ниjе била. На оваj начин, Филхармониjа jе долазила до нове публике па се чуло преко 60 000 сати музике оркестра на 423 лоакциjе, и то у 106 места широм Србиjе. 

Поред тога што се у продаjним обjектима Moritz Icе сладоледа Београдска филхармониjа слуша, она ће моћи и да се проба, а филхармониjски укус ће се мењати у складу са концепциjом оркестраске концертне сезоне.

 

 

Jелена Милашиновић

Tagovi

Komentari (0)