БЕОГРАД ДОМАЋИН ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА ЗА JУНИОРЕ

Челници Европске бадминтон конфедерациjе поверили су организациjу Европског првенства за jуниоре Србиjи -

  Potpisivanje Ugovora o organizaciji Evropskog prvenstva za juniore_Tarcala i Jovović_01.jpg

Сjаjна вест за српски спорт стиже из Загреба где су Европска бадминтон конфедерациjа, коjу су представљали председник Петер Тарцала и генерални секретар Браjан Агербак и Радомир Jововић, председник Управног одбора Бадминтон савеза Србиjе, управо потписали уговор о организациjи наjвећег и наjзначаjниjег континенталног такмичења за jуниоре.

 

Европско првенство за jуниоре Београд 2022 ће бити одржано у главном граду у периоду од 18. до 27. августа 2022. године и састоjаће се из тимског, на коjем ће се такмичити европске репрезентациjе у екипноj конкуренциjи и поjединачног такмичења на коjем ће се у свих пет поjединачних конкуренциjа (мушки и женски сингл, мушки, женски и мешовити дубл) надметати наjбољи jуниори Европе. Jуниорски шампионати Европе одржаваjу се сваке парске календарске године. На последњем одржаном Европском првенству за jуниоре, чиjи jе домаћин 2020. године била Финска, репрезентативци Србиjе су освоjили два бронзана одличjа.

 

“Срећа, понос и огромна одговорност. То су речи коjе наjбоље описуjу осећања у овом посебном тренутку. Након дугих припремних активности и поднете кандидатуре, Европска бадминтон конфедерациjа jе нашоj држави поверила организациjу Европског првенства за jуниоре као наjвећег и наjважниjег континенталног такмичења за играче узраста до 19 година. Низ заиста великих организационих и такмичарских постигнућа српског бадминтона се крунише на наjлепши начин. Очекуjе нас велики посао што нас додатно мотивише. Уложићемо максималан напор да окупимо рекордан броj такмичара и држава као и да свим учесницима обезбедимо врхунске услове за такмичење а њихов боравак у Београду и Србиjи учинимо незаборавним. Такође, сjаjна генерациjа српских jуниора ће имати прилику да заблиста на домаћем терену. Захваљуjем се Влади Републике Србиjе, Министарству омладине и спорта и граду Београду на поверењу и пуноj подршци коjу нам пружаjу.’’ – изjавио jе Радомир Jововић, председник Управног одбора Бадминтон савеза Србиjе.

 

 

Београд, 25. новембар 2021.                                                                      Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)