АВГУСТ У МУЗЕЈУ АФРИЧКЕ УМЕТНОСТИ

Обавештавамо вас да смо за август месец припремили неколико занимљивих програма како за средњошколце, тако и редовну публику Музеjа.

 Hip hop hooray.png

Пре свега издваjамо петак, 11. август (18 часова) и разговор под називом: Hip Hop Hooray! – према легендарноj хип хоп нумери из 1992, култне групе Naughty By Nature. У разговору учествуjу Слободан Спалевић, плесач, ди-џеj и историчар хип хоп културе и Александра Гачић, кустоскиња коjа се последњих неколико година бави темом плеса у едукациjи, уличног плеса у нашоj средини као и конструисања аутентичности кроз хип хоп. Улаз jе бесплатан.

 IMG_20230730_124408.jpg

Средњошколцима и ове године упућуjемо позив да проведу делић свог летњег распуста у МАУ. У оквиру сезонског програма БОJЕ АФРИКЕ организуjу се креативне радионице од 21. до 25. августа. Учесници ће се упознати са идеjама и праксама везаним за традиционалну афричку керамику, а кроз практичан рад овладати различитим техникама израде предмета од глине. Почетком септембра (3.9.2023) у просториjама Музеjа биће приређена изложба, а наjуспешниjи радови награђени. Зато, позивамо средњошколце да се приjаве слањем меjла на: контакт@мау.рс (име, презиме, година рођења, контакт телефон).

 Umetnost,-uprkos-svemu,-web-ig-post.png

На краjу, подсећамо да се током августа наставља НЕДЕЉА У МАУ, посебан програм коjи jе осмишљен за паралелно праћење стручног вођења кроз тематску изложбу и креативне радионице посебно за децу. Са почетком тачно у 11ч, сваке недеље (викенд) у августу, одрасли ће бити у прилици да чуjу нешто више о текућоj изложби УМЕТНОСТ,УПРКОС СВЕМУ – Савремена афричка уметност из збирке Илиjе Губића, а деца ће у радионичарском кабинету моћи да се посвете изради корпица у оквиру теме „Мале корпе за велике мисли“. Радионице су намење деци узраста 6 до 12 година (приjава на kontakt@mau.rs), а стручно вођење jе отворено за наjширу jавност и ниjе потребно приjављивање.

Boje-Afrike-leto-23,-web-ig-square-post.png

Изместите се са врелог асфалта и проведите делић августа у МАУ - музеjу са наjлепшом баштом у граду! 

Више инфорамциjа о свим програмима можете наћи на: www.mau.rs и позивом на: 011/2651-654

  

Андре Николића 14, Београд, Србија

14 Andre Nikolića St, Belgrade, Serbia

+381 11 2651 654, +381 11 2651 269

 

Tagovi

Komentari (0)