АТЛЕТИКА - Све jе спремно за спектакл краљице спортова

Све jе спремно за почетак Светског дворанског првенства у атлетици, коjе званично почиње у петак 18. марта и траjаће до 20. марта.

Наjвеће звезде светске атлетике коjе су допутовале у Београд на првенство, одржале су тренинг у Арени, где jе све врвело од такмичара коjи су имали последње припреме пред такмичење.

 atletika-press-137144.jpg

Уочи почетка првенства у Арени jе одржана конференциjа за новинаре где се припадницима "седме силе" обратио и председник Светске атлетске федерациjе, Себастиjан Коу, коjи ниjе крио одушевљење организациjом.

- Пре свега, хвала што се са нама, пре свега атлетичарима. Знам колико су фокусирани пре такмичења, ово jе Светско првенство, тако да сам срећан што су узели време да буду са нама овде. Веома сам узбуђен, невероватно jе да смо последњи пут били у Бирмингему 2018. године, знамо зашто смо чекали толико. Свет jе прошао кроз компликована времена, срећан сам што сам овде, што jе спорт показао да лечи, да може да споjи толико нациjа заjедно. Срећан сам што jе ово први пут од Дохе да имамо и публику уживо.

- Веома сам захвалан раду локалног комитета, срећан сам што сам у друштву Веселина Jевросимовића, његова jе амбициjа jе била да убеди политичаре Србиjе да се ово организуjе, такмичио се у скоку са мотком, промовисао jе оваj спорт у Србиjи, инвестициjе су огромне и знам да неће бити далеко датум када Србиjа буде тражила огранизациjу Светског првенства на отвореном. Ово jе део света коjи разуме атлетику, њену важност у друштву. Знам да ћемо у следећих пар дана бити почаствовани великим такмичењима и сударима. Хвала вам што сте одвоjили време да промовишете спорт и теби Веселине што континуирано промовишеш спорт - поручио jе Себестиjан Коу.

Први човек Српског атлетског савеза, Веселин Jевросимовић, звахвалио се председнику Светске атлетике Себастиjану Коу, на лепим речима о Србиjи И организациjи Светског првенства у дворани.

 На конференциjи за медиjе пред почетак првенства, коjе се одржава у Арени од 18. до 20. марта, он jе обjаснио колико jе велики инжењерски подухват урађен да се Арена прилагоди за атлетско првенство, а такође jе поручио да jе захвалан свима коjи су омогућили организациjу наjвећег спортског такмичења коjе jе икада одржано у нашоj земљи.

- Хвала Себастиjану Коу и Светскоj атлетици што су нам указали поверење да организуjемо такмичење. Србиjа jе наjмања земља коjа jе организовала СП у дворани. Ово jе био прави инжењерски подухват, конструкциjа jе тешка преко 2.000 тона, уграђено jе преко 50.000 шрафова, што говори о самоj сложености. Арена jе спремна, спремни смо да угостимо преко 680 атлетичара коjи ће се борити за титулу наjбољег на свету. Морам да се захвалим многима. Захваљуjем се председнику Александру Вучићу, Влади Србиjе, премиjерки Ани Брнабић, граду Београду, Министарству омладине и спорта, Олимпиjском комитету Србиjе, спонзорима Дунав,Цомтраде, Вода Вода и Телеком Србиjа - поручио jе Веселин Jевросимовић.

Ивана Вулета jе главни адут Србиjе на Светском атлетском првенству, коjе се одржава у Београду од 18. до 20. марта. Наша наjвећа звезда истиче да jе спремна и да жели да искористи енергиjу пред своjом публиком за наjвеће домете, као и за скокове преко седам метара.

- Срећна сам што вас видим у овоj броjу. Мислим о том броjу од 2016. године. Срећна сам што браним титулу СП испред своjих људи, мислим да могу да произведем сличне скокове. Не желим да правим већу наjаву, али спремна сам и срећна и хоћу да искористим ту енергиjу да се покажем као jош боља - поручила jе Ивана Вулета.

Ивана jе поручила да и даље жели да се такмичи и да сматра да jош ниjе остварила своj максимум.

- Од свега по мало. Хтела сам да видим да ли могу да покажем jош нешто, хтела сам да завршим кариjеру тако што сам освоjила ОИ. Сада имам 31 годину, много се ствари променило. И даље сам у спорту. Мислим да нисам остварила максимум и то jе jедини разлог зашто сам овде. Све што радим jе због љубави. Не желим да се то заврши без неког правог осећаjа.

Ивана истиче да се нада одбрани титуле.

- Jедан од моjих главних такмичара ниjе ту, нисам срећна што се повукла са такмичења, али волим тешка такмичења, jер тада можете да дођете до бољих резултата. Скакаћу са Лореjн Jуџин... Оне су наjбоље ове сезоне у дворани. Видећемо, знам да се такмичим стално против себе, знам колико могу у сваком моменту, хоћу да одбраним титулу и да поправим резултат из 2017. године.

- Поjавићу се на борилишту у недељу као водећи и као светски првак из 2017. године из Бирмингема. Циљ ми jе да одбраним ту титулу. Знам да хоћу да се приближим том резултату од 7,24м. Нећу се поjавити само да бих скакала, него и да бих освоjила титулу. Све за шта сам спремна, желим да оставим и да искористим у недељу пред домаћом публиком. Атмосфера ће бити невиђена и засенићемо утисак из 2017. године - закључила jе Ивана Вулета.

Све информациjе како пратити Светско првенство налазе се на наредном линку - хттпс://www.wорлдатхлетицс.орг/цомпетитионс/wорлд-атхлетицс-индоор-цхампионсхипс/белграде22/неwс/неwс/хоw-то-фоллоw-wорлд-индоор-белграде-22 .

На истом овом саjту ускоро ће бити обjављење и стартне листе.

Tagovi

Komentari (0)