АТЛЕТИКА - СВЕТСКИ РЕКОРД У БЕОГРАДУ

Историjа jе поново исписана у Београду пошто jе на Светском дворанском првенству невероватна Jулимар Рохас у троскоку скочила 15.74, и за 31 центиметар оборила светски рекорд!

 DSC_6494.jpg

Деловало jе из скока у скок да Рохас има енергиjу и велику жељу да постави нови светски рекорд! Циљ невероватне Jулимар Рохас jе био да прескочи 15.43. У jедном моменту ова двадесетшестогодишња Венецуеланка jе извела одличан скок, али jе преступила. Ту се ниjе зауставила и ниjе одустаjала. Тако jе у свом последњем скоку, пронашла довољно снаге, залетела се, а онда jе уследио скок о коjем ће се дуго причати

_MDJ5140.jpg

„Пре свега, желим да кажем да сам веома срећна што сам овде и сто имам прилику да прицам са вама. Све jе било као сан, цели оваj дан jе био као да сањам, зивела сам своj сан. Моj тренер и jа смо данас досли са планом да се забавимо и тако jе и било, jа сам у одлицноj форми, правила сам греске у првих пар скокова, али сам касниjе то исправила. Иван (тренер) и jа смо као jедна особа, jако смо повезани. Он зна ста jа мислим, jа знам ста он мисли и он заслузуjе све заслуге исто као и jа. Jако jако сам срецна због овог резултата. Реци цу вам искрено да не знам ста сам урадила другациjе у последњем скоку. Морам прво да погледам последњи скок како бих видела коjу сам припрему урадила и како бих могла да вам одговорим на ово питање. Само сам слусала све савете коjе ми jе тренер давао и то jе била саврсена припрема”, рекла jе светска шампионка у троскоку.

Рохас jе поправила рекорд за 31 центиметар што jе потпуно невероватно! Ово jе свакако резултат о коjем ће се дуго причати и коjи ће дуго бити на снази, а како ствари стоjе, вероватно jе она jедна од ретких коjа би у будућности могла да помери границе и превазиђе саму себе.

Нови светски шампион у скоку увис jе такмичар из Jужне Кореjе, Сангхjеок Ву! Сребро иде у Шваjцарску за Лоика Гаша, а бронзу ће поделити Ђанмарко Тамбери и Хамиш Кер!

_TT_3819.jpg

“Данас jе било сjаjно такмицење. У почетку jе деловало као да не скачемо сви наjбоље што можемо, али се ниво подигао како jе такмичење одмицало. Да будем искрен, нисам очекивао да скочим толико високо jер jе ово моjе прво такмичење ове године. Главни фокус ми jе на сезони на отвореном па ћу покушати што боље да се припремим за то. Пресрећан сам и са овим што сам постигао”.

 Пласман у финале Светског првенства у Београду ниjе успела да оствари ни Jована Илић у троскоку, коjа jе у квалификациjама остварила резултат 13,36 метара.

“Jа тренирам тек годину ипо дана и врло сам неискусна у свему овоме, а троскок захтева велико искуство и зрелост. Jа сам овде била jедна од наjмлађих такмицарки и сезона jе била предуга за мене и исцрпела сам се и физицки и емотивно и досло jе до неке повреде стопала, коjу смо покусали санирати. Jа сам презадовољна самим тим сто сам скакала раме уз раме са девоjкама коjе сам до пре пар месеци гледала на телевизиjи и да ми jе неко рекао пре год дана да цу бити овде не бих му веровала. 14м остављам за сезону на отвореном, с обзиром да сам из Суботице, ми немамо услове зими да тренирамо и то jе била потескоца, увек jе та зимска сезона хендикепирана али за лето нема разлога да се не спремим jер имам много простора за напредак. Сада ми jе главни фокус Европско за коjе се спремам, коjе jе у августу тако да има довољно времена да се припремим и да jурим финале”, рекла jе Jована након такмичења.

Tagovi

Komentari (0)