АТЛЕТИКА: СВЕТ НА СТАЗИ почео са одброjавањем

За организациjу наjвећег спортског догађаjа у историjи српског спорта, Светског атлетског првенства у дворани Београд22, с поносом вам представљамо jединствен jавни сат с називом "Свет на стази".

 

6cbdebc9-d619-4889-aed1-61f4eed09fb8.jpeg

Улога му jе да на симболичан начин означи 365 дана до почетка наjвећег спортског догађаjа у Србиjи. Дизаjнерска идеjа била jе да на атлетскоj стази приказе мапу света, а да у њеном центру буде град домаћин Београд, као симболику да це цео атлетски свет бити у насем граду.

Из атлетске стазе излази "сат" крунисан логоом World Indoor Championhsips Belgrade22. Оваj велелепни сат биће постављен на Тргу Теразиjе. 

Трг Теразиjе jе централни и наjпознатиjи београдски трг смештен између важних саобраћаjних раскрсница. Формиран jе почетком 19. века по налогу кнеза Милоша Обреновића. Назив jе добио по кули за воду коjа jе имала вазну улогу у снабдевању града водом , и на том месту jе 1860. постављена фонтана Теразиjска чесма, коjа и дан данас краси оваj београдски трг. Наjпознатиjи хотели, кафане трговинске радње смештени су овде и у непосредњоj близини трга као и многе историjске и културне знаменитости града Београда.

На званичном представљању сата обратили су нам се наjвећи званичници организациjе Светског атлетског првенства у дворани: заменик градоначелника Београда, Горан Весић, председник Српског атлетског савеза, Веселин Jевросимовић, министар омладине и спорта Србиjе и председник организационог одбора Вања Удовичић.

“Остало jе jош само годину дана до почетка Светског атлетског првенства у дворани Београд22. Поносан сам што jе Београд добио овакав сат „Свет на стази“ коjи мери време до почетка наjвећег спортског догађаjа одржаног у Србиjи. Данас смо покренули и званични саjт Светског атлетског првенства у дворани Београд22, на коме можете видети све информациjе о догађаjу чиjи смо домаћини.  Позивам свет да нам се придружи наредне године у Београду и заjедно са нама учествуjе у празнику атлетике”, рекао jе председник Локалног организационог одбора Слободан Бранковић.

„Испред нас jе jош годину дана припрема, заjедничког залагања и потпуне посвећености до достизања постављеног циља, а то jе организациjа наjвећег светског атлетског такмичења у нашоj Србиjи. Уверен сам, да ћемо, као и много пута до сада, доказати да са оправдањем носимо епитет наjбољег домаћина коjи помера границе и да ћемо jош jедном показати међународноj спортскоj jавности колико jе Србиjа земља спорта у сваком смислу”, изjавио jе том приликом министар омладине и спорта и председник организационог одбора Светског атлетског првенства у Београду, Вања Удовичић. 

„Данас jе тачно 365 дана од почетка наjвећег спортског догађаjа у нашоj земљи. Ова поставка се зове Свет на стази, jер ће Београд бити центар света за годину дана. Захваљуjем се Граду Београду и Министарству омладине и спорта, без чиjе помоћи не бисмо могли да организуjемо овакав догађаj“,рекао jе Jевросимовић.

Заменик градоначелника, Горан Весић, истакао jе да ће Светско дворанско првенство бити наjбоља могућа промоциjа за Београд и Србиjу.

„Београд ће бити центар света, а Светско дворанско првенство у атлетици ће бити можда и наjважниjи спортски догађаj године, а подсетићу да су кратке трке на Олимпиjским играма увек наjгледаниjа такмичења. Оно што jе господин Jевросимовић урадио, само показуjе шта може да се направи од спорта коjи jе скоро замро, када се на чело поставе прави људи. Колико ово значи за промоциjу, само израчунаjте колико ће светских телевизиjа преносити оваj догађаj, помножите то са цифрама и минутима на телевизиjама за рекламе, то jе наjбоља могућа промоциjа“, истакао jе Горан Весић. 

Сат су у рад симболично пустили притиском на тастер чиме jе званично почело одброjавање до Светског првенства у дворани Београд22.

  

 

Катарина Бранковић


Менаџер односа с jавношћу

Tagovi

Komentari (0)