АТЛЕТИКА: Синанчевић у финалу ЕП у дворани

Армин Синанчевић успео jе да се квалификуjе у финале Европског првенства у дворани у Пољском граду, Торуњ. Он jе куглу наjдаље бацио 20.29 метара, и заузео седмо место од укупно 13 такмичара.

 IMG_1083.jpg

“Наjважниjе ми jе да сам прошао квалификациjе, и ушао у финале у веома jакоj конкуренциjи, што се и показало у квалификациjама. Сада ми jе циљ да се опоравим и одморим за вецерашње финале”, изjавио jе Синанчевић.

Бошко Киjановић трчао jе у четвртоj квалификационоj групи на 400 м на Европском дворанском првенству и своj наступ заврсио на 4. месту у групи резултатом 47,89 с. У укупном пласману он jе заузео 37. место.

“Нисам задовољан. Било jе превише гурања на уласку у 200 м, што ме jе пореметило, у другом кругу jе било касно да вратим изгубљено време. Све у свему лепо искуство за мене и оно што ме очекуjе у наредном период”, рекао jе Бошко.

Маjа Ћирић завршила jе своjе такмичење на Првенству Европе у дворани, шестим местом у квалификациjама са 53,38 с.

“Задовољна сам резултатом, jер сам трчала у другоj стази, и истрчала наjбољи резултат сезоне што jе био први циљ и ово jе моj наjбољи резултат на великим такмичењима у дворани. Сада се фокусирам на испуњавање норме за ОИ у Токиjу”, додала jе Маjа.

Нашу земљу вечерас очекуjу два финала: Лазар Анић бориће се за медаљу у скоку удаљ од 20.20 х, а Армин Синанчевић ће бацати куглу од 20.35 х.

 

Tagovi

Komentari (0)