АТЛЕТИКА: Khaddi Sagnia ПОСТАВИЛА НОВИ РЕКОРД У СКОКУ У ДАЉ

Швеђанка Khaddi Sagnia ће бити jедан од главних адута и jедна од конкурената нашоj Ивани Шпановић, за медаљу на Европском првенство у дворани у Торуну следећег месеца.

e3d12141-c1d0-47f1-a31e-ca93d4261b1f.png

Њих две ће се пре тога састати на VI Serbian Open Indoor Meetingu коjи ће се одржати 24.фебруара 2021. године у Атлетскоj дворани на Бањици. Такође, треба напоменути да се наш митинг налази у бронзаноj сериjи светских митинга.

Након што jе отворила своjу сезону са 7,26 с на 60 метара, Сагниа jе прошле недеље  са 6,74 метара у Дизелдорфу завршила на другом месту, иза Малаика Михамбо, пропустивши победу само због тога што jе Михамбо имала супериорну другу наjбољу оцену.

Али Сагниа jе преузела светско вођство од Михамба на митингу ПСД банке у Дортмунду, бронзаном састанку светске атлетске туре у дворани, у недељу, скоком у другоj сериjи од 6,82 м.

Jош jедна вест jе да jе Jакоб Ингебригтсен срушио  европски рекорд у дворани на 1500 метара током сезонског дебиjа на Меетинг Лиевин-у у уторак увече и поставио нови за мање од пет секунди коjи jе сада 3:31,80.

 

Катарина Бранковић
Менаџер односа с jавношћу 

 

Tagovi

Komentari (0)