АТЛЕТИКА - КАМП АТЛЕТСКИХ НАДА КРАЉЕВО 2022

У Краљеву jе у периоду од 14-21. августа одржан Камп за 58 наjперспективниjих атлетичара/ки Србиjе узраста 14-16 година.

Атлетски Камп jе традиционални догађаj коjи Српски атлетски савез успешно спроводи годинама уназад и представља базу за усваjање наjважниjих спортских принципа и даљи развоj атлетичара.

 KAMP ATLETSKIH NADA KRALJEVO.jpeg

Руководилац Кампа био jе помоћник Селектора Емир Бекрић, коjи jе заjедно са своjим колегама тренерима спроводио тренинге два пута дневно и то по групама дисциплина спринт-препоне, скокови, бацања, средње пруге и брзо ходање.

Камп jе поред тренажног процеса био и едукативног карактера. Организовано jе заjедничко дружење на коме се  разговарало на тему исхране, спортског начина живота, припреме за велика такмичења као и сам наступ. Атлетичари учесници овогодишњег првенства Европе у Jерусалиму и Еyофу су поделили своjа искуства и указали на све непредвиђене ситуациjе са коjима су се први пут сусрели на великом такмичењу.

Професор Михат Благаjац jе заjедно са своjим асистентом вршио диjагностику постуре леве и десне ноге (хетерометриjа) атлетичара и атлетичарки учесника Атлетског кампа, а потом упознао тренере са проблематиком диjагностике постуре и презентовао им методологиjу мониторинга мишићне оксигенациjе.

Спортски психолог Аjша Чорић jе упознала спортисте са важношћу менталне припреме и том приликом спровела психолошко тестирање са чиjим резултатима ће бити упознати сви тренери спортиста.

Све атлетичаре рођене 2006 и 2007 године у наредноj сезони очекуjе Летњи олимпиjски фестивал младих ЕYОФ коjи ће се одржати у Марибору (Словениjа).

Tagovi

Komentari (0)