АТЛЕТИКА - ИВАНА ВУЛЕТА И ЕЛЗАН БИБИЋ У ФИНАЛУ ЕП У ИСТАНБУЛУ

У току jе трећи дан Европског првенства у дворани коjе се одржава у Истанбулу, боjе наше земље брани 12 атлетичара, од чега jе њих четворо ушло у финале овог такмичења.

ivana.jpeg

Елзан Бибић истрчао jе сjаjну трку у квалификациjама на 3000 м. Он jе заузео прво место у своjоj групи, али и у укупном пласману временом од 7:50,21.

„Дошао сам у Истанбул спреман, сутра ме очекуjе финале и борба за медаљу, даћу све од себе“, рекао jе Бибић.

elzan.jpg

Финале на 3000 м на програму jе у недељу од 18 часова, по нашем времену.

Ања Лукић и Лука Трговчевић нису успели да се пласираjу у полуфинале трке на 60 м препоне на Европском првенству у Истанбулу.

Ања jе у своjоj четвртоj квалификационоj групи заузела седмо место са 8,23 с, што ниjе било довољно да се пласира у даљи ток такмичења, док jе Лука заузео шесто место у своjоj групи са 7.91 с.

Наша наjбоља атлетичарка, Ивана Вулета пласирала се у велико финале Првенства Европе првим скоком у квалификациjама, на граници од седам метара.

Норма за директан пласман у финале износила jе 6.65 м, док jе Ивана скочила невероватних 6.98 м. То jе тренутно наjбољи резултат у Европи ове сезони.

“Ово ми jе веома позната стаза и много сам срећна што сам успела да се опоравим и будем овде. Квалификациjе су увек стресне, чак и мени после толико година. Врло сам задовољна што сам успела да скочим добар скок у првоj сериjи, фокус остаjе на сутрашњем финалу и jедва чекам”, рекла jе Ивана.

Поред Иване, финалну норму успело jе да прескочи jош пет атлетичарки, док jе наша Милица Гардашевић наjбољи скок остварила у другоj сериjи од 6.51 м, што нажалост ниjе било довољно да се нађе међу осам наjбољих у Европи. Са овим резултатом Милица jе заузела девето место.

Финале скока удаљ на програму jе у недељу од 17.50 часова, по нашем времену.

Tagovi

Komentari (0)