АТЛЕТИКА - Деjан Николић амбасадор АИМС за Jугоисточну Европу

Званично потврђено из седишта АИМС

Из Атине седишта Светског удружења маратона и уличних трка (АИМС) потврђена одлука из маjа месеца

Током последњих дана октобра месеца, у Атини седиšту АИМС, одржан jе састанак Извршног одбора Борда Директора АИМС и том приликом донете су неке важне одлуке из домена дефинисања смерница за даљи развоj тркачког покрета у свету, формирана jе завршна Агенда за предстоjећи Конгрес АИМС коjи ће се одржати у Jапану, у фебруару 2023. год, током одржавања Осака маратона, а на дневном реду jе било и озваничење одлуке Борда Директора АИМС из маjа месеца, када jе Николић постављен на функциjу АИМС амбасадора за Jугоисточну Европу. Таj састанак организован jе у Београду, током одржавања jубиларног 35. Београдског маратона.

Screenshot 2022-10-31 at 21.51.36.png

У званичном документу са насловом: „Постављење за амбасадора АИМС“, потписник, господин Пако Борао, председник АИМС, констатуjе да jе Николић своjим знањем и искуством и дугогодишњим значаjним доприносом АИМС-у, као члан Борда Директора од 1994-2001, заслужио позициjу амбасадора АИМС и да се очекуjе да ће своjим даљим залагањем допринети даљем развоjу Асоциjациjе и ширењу тркачког покрета у свету и у изазовним временима у пост ковид ери.

Борао, такође, констатуjе да АИМС препознаjе, да jе Николић, током незамисливих тешкоћа у историjи Београдског маратона, од историjске инфлациjе, међународних санкциjа, бомбардовања Београда, друштвених, финансиjских и политичких проблема, успео да сачува и одржава Београдски маратон без прекида. Борао, посебно признање указуjе Николићу и што jе у духу АИМС-а, организациjе коjа себе потписуjе као “The Home of World Running”, током децениjа иницирао и организовао и догађаjе попут Дечиjег маратона, Женске трке, Београдске трке кроз историjу, Београдског полумаратона, ноћне Трке на аеродрому Београд и тако у потпуности тркачки покрет отворио ка целокупноj популациjи.

У другом делу документа где се наводе и званичне обавезе Николића као амбасадора, посебно се истиче рад на даљоj промоциjи значаjа и вредности АИМС и популаризациjи трчања у назначеноj региjи, а и шире, помоћ и подршка тркама коjе су чланице АИМС, као и оним коjе имаjу намеру да то постану, успостављање сарадње са новим потенциjалним партнерима, као и решавање могућих проблема у оквиру чланства са предлагањем мера за решење спорова.

На краjу дописа, Борао jош jедном честита Николићу на значаjном признању, уз оčекивања да ће и даље заjеднички радити максимално професионално, приjатељски и у духу фер плеjа.

Истовремено, у АИМС-овом часопису Distance Running, коjи се штампа у тиражу од више стотина хиљада примерака и дистрибуира на свим маратонима, чланицама АИМС, као и на другим тркама, као и на порталу АИМС, обjављен jе посебан текст са информациjом да jе Деjан Николић постао амбасадор АИМС (у атачменту текста).

У тексту се посебно констатуjе да jе Николић оснивач Београдског маратона и да jе jедан од наjдуговечниjих директора маратона у свету, са стажом дужим од 33 године. Уредник, даље, наводи да jе у историjи Београдског маратона било много искуšења и више покушаjа преузимања маратона од стране различитих ауторитета, али да jе Николић одолео изазовима и очувао Београдски маратон. Даље се посебно помиње и да jе Деjан Николић добитник Награде града Београда за реализациjу догађаjа од посебног значаjа, као и да jе Београдски маратон, током децениjа, постао наjвеćи и наjзначаjниjи традиционални међународни спортски догађаj у Србиjи. Такође се наводи да jе у активностима и на догађаjима коjе jе, током претходних децениjа, организовао Београдски маратон уčеšćе узело 1.200.000 уčесника.

На краjу текста се посебно истиче и да jе Деjан Николић доживотни почасни члан Њуjоршког тркачког клуба (NYRR), организатора наjвећег маратона на свету - Њуjоршког маратона и да jе чланску карту лично добио од Фреда Либоуа (Fred Lebow), дугогодишњег директора Њуjоршког маратона и председника Њуjоршког тркачког клуба и широм света познатог оснивача савременог тркачког покрета у свету.

31.10.2022. Краj саопштења.

 

Tagovi

Komentari (0)