АТЛЕТИКА - ДВЕ МЕДАЉЕ ЗА СРБИJУ НА ЕП У ИСТАНБУЛУ

Наша земља постала jе богатиjа за две бронзане медаље са Европског сениорског првенства у дворани коjе се одржало у Истанбулу.

Елзан Бибић jе у трци на 3000 метара дуго пратио водећи двоjац Ингеа Брингстена из Норвешке (7.40.32) и другоплаираног Адела Мекала из Шпаниjе (07.41.75), да би у последњих 500 метара ипак мало посустао, али ниjе изгубио трећу позициjу. Елзан jе трку завршио резултатом 07:44,03, освоjивши бронзану медаљу за Србиjу.

elzan-bibic.jpg Фото: САС

“У jедну руку би могао рећи да jе ова трка за мене изненађење, али у другу руку ово jе само круна дугогодишњег рада. У финале сам ушао као високопласиран такмичар, тако да jе борба за медаљу била очекивана. Jако сам срећан и надам се да jе ово само моj почетак”, рекао jе Бибић.

Наша наjбоља српска атлетичарка, Ивана Вулета успела jе да скочи до бронзане медаље на дворанском Европском првенству након што jе скочила 6.91 м. Ивана ниjе успела да понови резултат из квалификациjа (6.98 м), али jе упркос томе водила прве три сериjе, након чега jе престигла Малаика Михамбо, а потом и Jапикино и Соjерс.

ivana-vuleta.jpgФото: САС

Вулета jе успела да се поврати у петоj сериjи, скочила jе 6.91, исто колико и Лариса Jапикино, али jе Италиjанка своj скок поправила у последњоj сериjи, 6.97, чиме jе и дошла до сребра.

Неприкосновена jе била Соjерс са скоком од тачно седам метара, што jе и водећи резултат у свету ове године.

“Дала сам све од себе, ал jедноставно има дана када вам нешто иде и дана када не иде све по плану. Покушала сам да урадим све, била сам спремна за таj скок, али шта jе ту jе, након свега не могу да не будем поносна”, рекла jе Ивана.

Tagovi

Komentari (0)