АТЛЕТИКА: Атлетски спектакл овог викенда у Краљеву

Атлетски стадион краj реке Ибар у Краљеву, изграђен jе 1972. године. Његова комплетна реконструкциjа започета jе у jесен 2018. године, а овог викенда ће  стадион имати “ватрено крштење”.

 Unknown.jpeg

Краљица спортова добила jе jош jедан феноменалан стадион, а Краљево jе употпунило своjу спортску инфраструктуру jош jедним обjектом направљеним по светским стандардима.

Овог викенда, 5. и 6. jуна 2021. године, Краљево ће угостити наjбоље атлетичаре Србиjе коjи ће такмичити на Првенству државе за сениоре и сениорке. Након што jе прошлог викенда у Крушевцу приjављен рекордан броj jуниора, тако jе и овог викенда приjављен рекордан броj атлетичара.

Чак 277 такмичара из 58 атлетских клубова надметаће се у 40 дисциплина у мушкоj и женскоj конкуренциjи.

Публика ће имати прилику да гледа jуниорску рекорду на 100 м Ивану Илић (ЧАЧ) и нашу наjбржу сениорску спринтерку Милану Тирнанић (ЦЗБ).

Драгана Томашевић (СИР) ће у бацању диска бранити титулу државне шампионке док ће у бацању копља окршаj имати водећа jуниорка на светским ранг листама, Адриана Вилагош (СЕН) и Мариjа Вученовић (ССМ).

У скоку увис Ангелина Топић (ТJБ) и Рокавец Зорана (МЛЗ) ће конкуренциjом помоћи jедна другоj да скоче до наjвиших висина.

Милица Гардашевић (ВНС) бориће се за наjбољи резултат у скоку удаљ, у конкуренциjи од чак 16 атлетичарки.

После здравствених проблема, на стазу  се враћа Елзан Бибић (НОП) коjи ће са Николом Бурсаћем ( ХМК)  и Милошем Малешевићем (ИНЂ) водити борбу за националног шампиона на 1500 м.

Бошко Киjановић ( БАК) jе амбициозно почео сезону, очекуjемо напад на лични рекорд на 400 м.

Jасмин Халили (ЦЗБ) и Славко Стевић ( ССМ), два млађа сениора коjи ће наступати на ЕП У23 ће снаге одмерити у скоку увис, док ће Ања Лукић ( БАК) и Милица Емини ( ВНС) покушати да помере границе личног рекорда на 100 м препоне.

Раме уз раме ће се у бацању кугле борити Асмир Колашинац (БАК) и Армин Синанчевић (ЦЗБ), док ће у скоку удаљ ривали бити Страхиња Jованчевић (ЦЗБ) И Лазар Анић ( РКГ).

Tagovi

Komentari (0)