АТЛЕТИКА - АНГЕЛИНА ТОПИЋ У ФИНАЛУ ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА

Преко 600 атлетичара из 51 земље чланице Европске атлетске федерациjе такмичиће у наредна четири дана на Европском првенсту у дворани коjе се одржава у Истанбулу.

angelina.jpg

Нашу земљу представља 12 атлетичара, а првог дана такмичило jе њих троjе.

Асмир Колашинац и Армин Синанчевић нажалост нису успели да се пласираjу у финале Првенства Европе, након што jе Армин, услед болести, преступио сва три пута, док jе Асмир заузео 11. место са 19.63 м.

Само два куглаша успела су да пребаце норму за финале коjа jе износила невероватних 21.20 м, Зане Веир из Италиjе (21.46 м) и Филип Михаљевић из Хрватске (21.20 м). Последњи такмичар, Месуд Пезер из Босне и Хервеговине,  коjи jе ушао у финале као осми бацио jе куглу 20.20 м.

Ангелина Топић успела jе да се пласира у финале Европског првенства у скоку увис. Она jе из првог покушаjа прескочила висине 176 цм, 182 цм и 187 цм, док jе 191 цм савладала из другог покушаjа.

„Квалификациjе су прошле одлично, осећам се сjаjно, оно што ми jе битно jесте да сам доказала да сам спремна. Било jе веома напето, jер jе била велика разлика између скокова, тако да су концетранциjа и енергиjа варирале код свих нас. У финалу се надам висинама преко 196 цм“, рекла jе поносно Ангелина Топић.

Финале скока увис на програму jе у недељуз, 5. марта од 08.20 часова, по нашем времену, а такмичење се преноси на каналу РТС 2.  

Tagovi

Komentari (0)