АТЛЕТИКА - АНГЕЛИНА ТОПИЋ ДО ЕВРОПСКЕ БРОНЗЕ

ЗА ИСТОРИJУ, ЗА ПОНОС, ЗА СРБИJУ 

 

Србиjа у срцу, срцем за Србиjу! „Краљица спортова“ и њени главни актери настављаjу са жетвом медаља у 2022, настављаjу своjеврсну рапсодиjу, писање историjе српске атлетике каква до сада ниjе виђена. Из месеца у месец, из недеље у недељу, вести су никад лепше, никад jаче, никад емотивиниjе и снажниjе. Ипак финиш лета доноси наjлепшу фабулу и невероватне успехе наших репрезентативаца коjи су нас учинили незимерно поносним и срећним, коjи су захваљуjући своjим снагама, посвећеношћу, вером и мотивисаношћу исковали четири сениорске медаље са шампионата Старог континента у Минхену.

335c67ed-2299-4ab9-a6d2-11000930e9c5.jpg

Први пут у историjи српске атлетике репрезентациjа наше земље заокружила jе Европско првенство са четири медаље коjе су заувек измениле историjу овог спорта у нашоj земљи. Минхен из снова за српску атлетику у коjоj смо имали 14 репрезентативаца у различитим дисциплинама кренуо jе сребром Армина Синанчевића у бацању кугле, следило златом наjбоље српске атлетичарке у историjи Иване Шпановић коjа jе пети пут до сада стала на трон Европског шампионата у скоку удаљ. А затим jе наступила чаролиjа младе армаде српске атлетике.  Само што су исковале медаље на Светском jуниорском шампионату, класу су потврдиле и на сениорском Европском, фантастичне Адриана Вилагош и Ангелина Топић. 

Тек 17-годишња Ангелина Топић успела jе скоком увис да се домогне бронзане медаље на Европском првенству за сениоре!!!

Фантастична Ангелина скакала jе без иjедне грешке све до висине од 1,95 метара коjа се за њу на овом првенству испоставила као завршна, иако jе у кариjери имала и центиметар бољи резултат.

angelina topic.jpg

Међутим, наша сjаjна атлетичарка имала jе ту срећу да jе на истоj висини рушила и Брит Верман из Холандиjе, као и Ирина Герашченко из Украjине, коjе су претходно из доста више покушаjа прескакале остале висине.

Ангелина jе скочила 193 цм из првог покушаjа и тако успела да сачува прву европску бронзу у своjоj кариjери и то у сениорскоj конкуренциjи. Злато jе отишло у руке Jарославе Махучих из Украjине, док jе сребрну медаљу освоjила Мариjа Вуковић из Црне Горе. Обе су скочиле по 1.95 центиметара, али jе Украjинка то учинила из првог пута.

Tagovi

Komentari (0)