АТЛЕТИКА: Првенство Балкана за сениоре и сениорке

74. Првенство Балкана за сениоре и сениорке одржаће се 26. и 27. jуна 2021. године на несвакидашњоj атлетскоj стази унутар Смедеревске тврђаве коjа jе саграђена у 15. веку.

 1624017691920701.jpg

Град Београд и Смедерево ће бити домаћини такмичарима из 19 земаља чланица Балканске атлетске федерациjе, коjи ће окупити преко 450 атлетичара, тренера и официjелних лица. Свечано отварање планирано jе за 26. jун у 15.30 часова.

Првенство Балкана представља jедно од наjмасовниjих атлетских такмичења, коjе ће служити као своjеврсна припрема за организациjу Светског атлетског првенства у дворани, коjе ће бити одржано у марту 2022. године. 

Присуство Првенству Балкана потврдио jе председник Европске атлетике Добромир Карамаринов, као и многе друге европске и светске атлетске легенде. 

Такође, ово ће бити последње такмичење на ком ће атлетичари имати прилику да испуне норму или повећаjу своjе бодове на ранг листи коjа води на Олимпиjске игре у Токиjу. 

Земље учеснице: Албаниjа, Jермениjа, Аустриjа, Азербеjџан, Босна И Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Кипар, Грчка, Грузиjа, Израел, Македониjа, Молдавиjа, Црна Гора, Румуниjа, Словениjа, Турска, Украjина, Србиjа.

 

Tagovi

Komentari (0)