АТЛЕТИКА - Доминациjа српских атлетичара

Синанчевић, Колашинац и Анић у финалу Европског првенства у Минхену – Тирнанићева до полуфинала на 100 м

 

Преко 1500 атлетичара такмичиће у наредних 7 дана у Олимпиjском парку Минхена. Међу њима налази се и 14 српских репрезентативаца коjи су почели борбу са наjбољима у Европи.

Први су пробили лед наши куглаши, Асмир Колашинац и Армин Синанчевић коjи су успели да се квалификуjу у финале бацања кугле.

armin.jpg

Армин Синанчевић бацио jе наjдаљи хитац ове сезоне и показао да jе спреман да се бори за златно одличjе. Он jе у трећоj сериjи забележио хитац од 21,82 м и тим резултатом се као првопласирани квалификовао међу 12 наjбољих. Норма за финале била jе 21.15 м и њу jе успело да пребаци само двоjе такмичара.

„Дошао сам на такмичење jако спреман, нажалост прва два хица су ми били преступи, али трећи сам успео да бацим фантастично и jако сам срећан због тога. Jедва чекам финале и борбу за медаљу“, рекао jе Синанчевић.

Асмир Колашинац забележио jе резултат од 19.99 метара и као 11-то пласирани изборио своj пласман у финале.

asmir.jpg

„За мене jе наjтежи корак направљен, увек су ми квалификациjе доста ризичне. Успео сам да прођем даље, а да се нисам превише намучио. Вечерас даjемо све од себе и надамо се неком високом пласману“, рекао jе Колашинац.

Финале у бацању кугле на програму jе данас од 21х.

Jош jедна српска атлетичарка изборила jе своjе учешће у наставку такмичења. Милана Тирнанић трчала jе у првоj од три квалификационе групе на 100 м и резултатом 11.57 с се пласирала у полуфинале Европског првенства.

milana.jpg

Полуфинале на 100 м на програму jе другог дана такмичења, 16.августа од 20:35.

lazar-finale.jpg

Првог дана такмичења одржане су и квалификациjе у скоку удаљ, где смо такође имали два наша представника: Лазара Анића и Страхињу Jованчевића. Квалификациона норма за финале износила jе 8.05 м и њу jе успео да прескочи само jедан такмичар, а Лазар се квалификовао у финале скоком од 7.86 м коjи jе уjедно четврти наjбољи резултат квалификациjа.

strahinja.jpg

Страхиња Jованчевић нажалост ниjе успео да дође финале, он jе своjе такмичење завршио у квалификациjама наjбољим скоком од 7.34 м.

 

Tagovi

Komentari (0)