АТЛЕТИКА - Ангелина Топић надмашила наjбољи државни резултат

Трострука jуниорска шампионка Србиjе, Ангелина Топић, jош jедном jе раширила своjа крила и полетела до новог националног рекорда. Она jе надмашила стариjе jуниорски рекорд за 2 cm, из 1967. године коjи jе био у власништву Тамаре Малешев и износио 191 cm.

angelina-topic-world-athletics-52066.jpg 

Такође, Ангелина са овим резултатом – 193 cm, заузима лидерску позициjу на светскоj ранг листи у њеном узрасту и jедна jе од наjвећих младих нада српске и светске атлетике.

“Тренирали смо вредно целе зиме, па jе овакав резултат очекиван. Ангелина jе тражила потврду своjих вредности и успела jе себи да докаже оно што смо знали и раниjе. Техничке дисциплине су специфичне, мора доста фактора да се погоди и онда jе резултат неизбежан. Форму нисмо темпирали, али смо очекивали да скочи ове висине, jер jе за њих спремна. Сад нам предстоjи припрема за Европско и Светско, где очекуjемо да понови оваj резултат, можда чак и скочи коjи цм више”, рекао jе нам легендарни Драгутин Топић.

На истом такмичењу коjе jе одржано у Краљеву, jош jедна пуленка Драгутина Топића, Теодора Боберић остварила jе фантастичан резултат у скоку удаљ. Она jе скочила 6.21 м и тиме испунила норму за Светско jуниорско првенство коjе се одржава од 1. до 6. августа у Калиjу (Колумбиjа). 

Jован Странић jе на такмичењу у Словениjи оборио национални рекорд за jуниоре у бацању кладива - 70.22 м ( справа 6 кг) и тим резултатом остварио норму за СП У20 у Калиjу (Колумбиjа). 

Нема сумње да ова атлетска сезона већ сад много обећава, очекуjу нас многоброjна такмичења и прилике за нове рекорде и медаље. Већ 4. и 5. jуна одржаће се Првенство државе за млађе jуниоре И jуниорке у Сремскоj Митровици.

 

Tagovi

Komentari (0)