АТЛЕТИКА - ОТВОРЕН АТЛЕТСКИ СТАДИОН У ПОЖАРЕВЦУ

У Пожаревцу jе данас свечано отворен атлетски стадион, чиме jе званично почела Европска недеља спорта.

Вредност ове инвестициjе износила jе 102 милиона динара, а проjекат за изградњу од 2 милиона динара jе дониран од стране Српског атлетског савеза и таj уговор jе потписан у jуну прошле године.

 IMG_9192.jpeg

Атлетска стаза се састоjи од 6 кружних стаза дужине 400 метара и 8 стаза на правцу, залетишта за све скакачке (скок у даљ, троскок, скок у вис и скок с мотком) и бацачке дисциплине (бацање кугле, кладива, диска и копља). Борилишта су позиционирана на зеленим или тартан површинама формираним унутар атлетске стазе.

Стадион  испуњава услове за сва национална такмичења и нека међународна.

Ови радови представљали су прву фазу изградње. У другоj фази се очекуjе да стадион добиjе рефлекторе, трибине, као и додатни мобилиjар.

Поред представника локалне самоуправе Града Пожаревца на челу са градоначелником Сашом Павловићем, данашњем отварању присуствовали су и Един Зуковић, селектор репрезентациjе Србиjе, као и Емир Бекрић, селектор млађих категориjа и атлетичарка Маша Раjић коjа jе ове године освоjила златну медаљу на ЕYОФ-у.

Един Зуковић обратио се свима присутнима и честитао на прелепом обjекту уз жеље да се већ следеће године одржи национално такмичење на овом стадиону.

 

Tagovi

Komentari (0)