АТЛЕТИКА - Ивана Шпановић предводи тим од шест атлетичара

Атлетска репрезентациjа Србиjе ће на предстоjећим Олимпиjским играма у Паризу бити представљена са шесторо изузетних атлетичара. На челу тима биће наша наjбоља скакачица у даљ, Ивана Шпановић, коjа ће поново бранити боjе Србиjе на наjвећоj спортскоj смотри. Шпановић, коjа jе дугогодишња краљица светских и европских скакаоница, представља икону српске атлетике и узор многим младим спортистима.

Pariz2024.JPG

Уз Ивану, у дисциплини скока удаљ, наступиће и њена наследница, талентована Милица Гардашевић. Милица jе већ показала своjе изванредне способности и велика jе нада за будућност српске атлетике.

Тим Србиjе ће бити додатно поjачан двема младим и перспективним атлетичаркама коjе су већ постигле запажене резултате.

Ангелина Топић, вицешампионка Европе у скоку увис, са своjим сjаjним скоковима наставиће да нас изненађуjе и одушевљава. Адриана Вилагош, такође вицешампионка Европе, ће се такмичити у бацању копља, дисциплини у коjоj се већ етаблирала као jедна од наjбољих младих бацачица.

Поред ових изузетних дама, мушки део тима ће представљати Армин Синанчевић у бацању кугле и Елзан Бибић, коjи ће трчати на 5000 метара. Синанчевић, познат по своjим снажним хицима, доноси искуство и квалитет, док Бибић, са своjим брзим темпом и издржљивошћу, представља озбиљног такмичара на дугим пругама.

Олимпиjске игре, коjе ће се одржати у Паризу, биће прилика за српске атлетичаре да покажу своj талент и труд на глобалноj сцени. Париз, град са богатом историjом и културом, биће домаћин ове престижне манифестациjе, окупљаjући наjбоље спортисте из целог света.

Српска атлетика има дугу и богату традициjу успеха, а наши спортисти су кроз историjу доносили многе медаље и постављали рекорде. Атлетика jе на програму од 1. до 11. августа 2024. године.

Tagovi

Komentari (0)