АТЛЕТИКА - ЂУРО БОРБЕЉ И ОЛИВЕРА JЕВТИЋ ШАМПИОНИ НА ПРВЕНСТВУ СРБИJЕ НА 10 КМ НА ПУТУ

Поjединачно Првенство Србиjе на 10 километара на путу у конкуренциjи сениора, сениорки, одржано jе у оквиру међународне трке „1300 Каплара“ у Аранђеловцу, под покровитељством Српског атлетског савеза (САС), у техничкоj организациjи Спортског савеза Аранђеловац и уз подршку Града Аранђеловац.

 IMG-1b31d5c60f5e5a28aa5705e341f154f3-V.jpg

Шампиони Србиjе за 2022. годину постали су Ђуро Борбељ, члан Атлетског клуба Апатин и Оливера Jевтић чланица Атлетског клуба Младост Ужице.

У трци сениора Ђуро Борбељ триjумфовао jе са резултатом 30 минута и 55 секунди, испред Марка Ранковића члана АК Пирот (31:58) и Николе Миjаиловића члана Новог Пазара (32:23).

Код сениорки Оливера Jевтић остварила jе убедљиву победу са резултатом 35 минута  и 7 секунди, испред Катарине Похлод  чланице АК Хаjдук маратон тима Кула (37:13)  и Иване Живковић чланице ОАК Београд (39:07). На Првенству jе наступило укупно 42 такмичара и такмичарки (30 сениора и 12 сениорки) из 19 атлетских клубова

Такмичење jе отпочело свечаном церемониjом отварања  уз интонирање Химне Републике Србиjе, после чега jе уследио старт трке у центру Аранђеловца у 11,45 часова. Такмичари су од старта до циља у центру Аранђеловца истрчали 4 круга по 2,5 километара на измереноj и сертификованоj стази од стране официjелног мериоца Светске атлетике и АИМС.

Технички делегат Српског атлетског Савеза на првенству био jе Горан Беговић из Крушевца, док су за суђење на Првенству Србиjе биле задужене атлетске судиjе из Сремске Митровице и Крушевца.

Изjава Ђуре Борбеља: Изузетно сам задовољан оствареном победом, оствареним резултатом, и осваjењем треће титуле сениорског првака у 2022. години, после титуле у полумаратону и на 5000 метара. Аранђеловац jе био одличан домаћин, стаза jе иако тешка била jе припремљена на наjбољи могући начин да се на њоj могу остварити добри резултати. Временски услов нису ишли на руку организатору и такмичарима. Следи наставак припрема за jесењу сезону када планирам да истрчим и jедан маратон. Захвалио би се свом клубу Атлетском клубу Апатин и тренеру на подршци.

 

Изjава Оливере Jевтић: На данашњем Првенству Србиjе што се тиче стазе, она jе била изузетно тешка, подсетила ме jе на Првенство Балкана пре две децениjе када сам победила фаворизоване Румунке. Времеснки услови нису били наклоњени, киша нас jе пратила током трке, а нарочито пре старта током загревања. Ишла сам од почетка своjу трку и веома сам задовољна пласманом и резултатом. Резултат (35:07) коjи сам истрчала jе бољи од рекорда стазе. Ова трка jе моj камбек и одлична увертира за полумаратоне и кросеве коjи ме очекуjу до краjа године.

 

Tagovi

Komentari (0)