АТЛЕТИКА - Див из сенке – Спреман за повратак

Актуелни државни рекордер у бацању кугле, атлетске дисциплине у коjоj Србиjа има потврђене и обожаване асове, Армин Синанчевић мучи се са повредама већ неколико месеци. Из тог разлога ниjе могао на учествуjе на Светском атлетском првенству у дворани 2022. коjе jе одржано у Београду, иако jе имао норму. Арминов наjдаљи хитац коjи jе уjедно и рекорд Србиjе jе 21.88 м и каже да jе спреман да у другом делу актуелне такмичарске сезоне кугла лети jош даље.

 Armin Sinančević.jpg 

Осврт на зимску сезону?

“Почетком припремног периода у децембру 2021. године повредио сам се на првом бацачком тренингу, у питању jе био десни лакат. Од тог тренутка сам кроз целу зимску сезону, кроз терапиjе покушавао да се опоравим, али нисам успео и веома ми jе жао што нисам учествовао на Светском првенству у своjоj држави. Поред проблем са лактом краjем jануара сам имао и тежак облик ковида19 и уз извештаj кардиолога нисам смео да покушавам да тренирам таj период, а сви знамо колико терета и стресова праве сами тренинзи jедног бацаца, тако да jе донешена одлука да не наступим. “

Како изгледа jедан твоj радни дан?

“Моj jедан радни дан jе испуњен само спортом, jер сам максимално посвећен раду на себи да би се могао борити са наjбољима на свету, што jе у моjоj дисциплини jедна од наjтежих ствари”.

Колико jе захтеван позив коjим се бавиш, колико изискуjу од спортисте свакодневни рад и посвећеност, колико jе ова дисциплина тешка?

“Баш као што сам и рекао, захтевно jе толико да други живот осим спорта скоро да немате. Моjе амбициjе су велике и jа желим бити наjбољи на свету, зато jе и посвећеност максимална. Мислим да би ми jако значила и додатна подршка спонзора”.

Наведи нам како су текли твоjи почеци?

“Моj почетак jе био у маjу 2015. Уз тешке повреде коjе су ме пратиле и услед коjих сам имао дуге паузе, враћао сам се резултатски брзо и чак за непуне четири године тренинга отишао на Светско првенство коjе се одржавао у Катару. На планетарноj смотри у Дохи сам тада ушао у финале И био међу 12 наjбољих, са четвртим резултатом у квалификациjама коjи jе износио 21.51м. Уз то сам постао рекордер Србиjе дворански и на отвореном са резултататима 21,25м и 21,88м”.

Твоjи “наjдражи” резултати?

“Финалиста Олимпиjских игара у Токиjу, тачниjе седмопласирани. Финалиста Европског првенства у Торину где сам завршио као шестопласирани, Финалиста Диjамантске лиге где сам у Цириху завршио као трећепласирани бацач, што ми jе донело водећу позициjу на ранг листи европске кугле, а четврту позициjу на ранг листи светске кугле. Много резултата и успеха нисам споменуо, људи коjи воле атлетику и коjи воле праве спортисте коjи се боре и срце даjу на терену они прате и навиjаjу за мене. Са моjих 25 година сам успео доста у нашоj, Балканскоj, Европскоj и наравно Светскоj атлетици. Осећам да златна времена тек долазе” – закључио jе фантастични Синанчевић.

Див из сенке jе своjу сезону већ отворио, 1.маjа на Митингу у Бару, када jе након само три недеље тренинга, после дуге паузе остварио резултат од 21.04 м. Синанчевића наредно такмичење очекуjе на Wанда Диjамантском митингу, 09.jуна 2022. у Риму.

Срећно!

 

Tagovi

Komentari (0)