АТЛЕТИКА - Belgrade Indoor Meeting

Међународни атлетски митинг девети по реду, Belgrade Indoor Meeting одржаће се у уторак 13. фебруара са почетком у 15.30 часова. Ово такмичење налази се на листи светске сериjе митинга И има сребрни статус. Тим поводом данас jе у просториjама Хотела М, одржана Конференциjа за медиjе.

Гледаћемо и неке од наjвећих звезда данашњице, а наjвећа од њих биће познати бацач кугле са Новог Зеланда, Том Волш, коjи jе такође присуствовао конференциjи за штампу заjедно са директором Belgrade Indoor Meeting-а, Михаилом Дудашом, нашим бацачем кугле, Асмиром Колашинцем и српском скакачицом удаљ, Милицом Гардашевић.

 Konferencija 86.jpg

За почетак се свим присутнима уз добродошлицу обратио Михаил Дудаш, коjи jе истакао да ће публика сутра моћи да прати више од 160 атлетичара из преко 44 земље. 

- Прво морам да кажем да ми jе огромна част што сам ове године постављен на место директора овако престижног такмичења, морам да похвалим Предрага Момировића, коjи jе до сада радио ту функциjу, он jе направио сjаjну увертиру, кроз претходних осам митинга. Тим коjи ради то ради заиста феноменално. Драго ми jе што оваj митинг организуjемо и покушавамо да га подигнемо на виши ниво. Имамо преко 160 атлетичара из преко 44 земље. Ту су Том Волш, Асмир Колашинац. Имамо борбу између земље Комонвелта и наше земље, Новог Зеланда... Такође и у осталим дисциплинама имамо сjаjне атлетичаре, Милица ће покушати да одбрани титулу у скоку удаљ. У другим дисциплинама имамо одличне представнике из Србиjе и осталих земаља. Пренос ће бити  на РТС-у од пет до пола осам увече. Сигуран сам да ћемо оправдати сва очекивања. Хвала граду Београду, Министарству спорта,нашим спонзорима,  без њих ово не би могло да се организуjе на оваквом нивоу. Наjважниjе jе да сви атлетичари имаjу осмех на лицу, да уживамо у атлетичкоj елити у Београду.

Затим jе свима поруку послао и наш Асмир Колашинац, коjи jе додао да би ово могло да буде и његово последње такмичење у Београду, с обзиром на то да jе већ на краjу своjе дуге и успешне кариjере.

- Свакако, да вас све поздравим. Ово такмичење ће бити на jедан начин посебно, с обзиром да сам у 39. години и пуним 40. Постоjи могућност да jе ово моj последњи митинг у Београду. Потрудићу се да за краj будем наjбољи, с обзиром на конкуренциjу коjу имам, нећу имати притисак око пласмана, већ ћу гледати на своj резултат. Имао сам мањи проблем почетком jануара, али сам га санирао. Jедва чекам сутрашњи митинг. Ово ће бити наjjача дисциплина на митингу. Очекуjем да Том Волш пребаци 22 метара, а да jа будем на нивоу и дођем до 21 метра.

Гледаћемо на Бањици и сjаjну Милицу Гардашевић, коjа jе обећала да ће сутра покушати да досегне до свог личног рекорда.

- Као што jе Рале рекао, браним титулу и радуjем се такмичењу пред домаћом публиком. Позивам публику да дођу да подрже све такмичаре, даћемо све од себе. Добра jе увертира за ЕП у Глазгову и за Олимпиjске игре. Не могу ништа да наjављуjем, али покушаћу да приђем свом личном рекорду.

За краj се свим присутнима обратио и Том Волш. Он jе додао да ће покушати да сруши рекорд митинга коjи jе до сада носио Филип Михаљевић из Хрватске.

- Хвала на притиску! Биће ово сjаjно такмичење између Балканаца и Комонвелта. Биће узбудљиво видети ко ће победити. Веома сам узбуђен да бацам куглу у Београду, сутра увече. Волим Такмичења у овом граду, енергиjу, публику. Бацање кугле jе тешка дисциплина. Пружићемо прави шоу, надам се да ћу оборити рекорд Филипа Михаљевића у Београду. 

Улазнице за митинг делиле су се бесплатно и подељене су у рекордом року, а директан пренос Такмичења биће на РТС 2 од 17:00 до 19:30.

Супербет jе генерални спонзор Српског атлетског савеза и они ће том приликом уручити чек наjуспешниjем атлетичару митинга.

 

Tagovi

Komentari (0)