АТЛЕТИКА - Београд jе поново центар светске атлетике

Интонирањем химне Србиjе "Боже правде", као и говором првог човека Светске атлетике, Себастиjана Коуа, званично jе отворено Светско првенство у кросу, коjе се одржава у Парку приjатељства у Београду.

0MET5545A.JPG

- Задовољство jе бити овде на 45. издању Светског првенства у кросу. Као председник Светске атлетике, част ми jе да поздравим све учеснике, званичнике и гледаоце на овом престижном догађаjу. Трчање у кросу има посебно место унутар атлетике, служи као кључни пут за издржљиве атлете, како jуниоре тако и сениоре, да покажу своj таленат и изграде кариjеру. Данас смо привилеговани да сведочимо неким од наjталентованиjих светских атлетичара како се такмиче за славу не само на овом првенству, већ и за пожељна места на надолазећим Олимпиjским играма у Паризу и другим првенствима током године.

- Искрено захваљуjем граду Београду, Српскоj атлетскоj федерациjи и политичком руководству Србиjе на њиховоj непоколебљивоj подршци у организациjи овог догађаjа. Пре само две године доживели смо невероватно Светско првенство у дворани овде, и сада заjедно започињемо jош jедно изузетно путовање.

- Посебну захвалност дугуjемо Организационом одбору и Српскоj федерациjи на њиховоj преданости и раду у осигуравању успеха овог првенства. Ништа од овога не би било могуће без подршке наших добављача и партнера у Светскоj атлетици, чиjи су доприноси непроцењиви. Свим атлетичарима желим наjбоље среће на овом свечаном догађаjу. Нека вас инспиришу и очараjу своjим изузетним наступима. Хаjде да се сви заjедно окупимо да прославимо дух атлетике и сведочимо триjумфу људског напора. Хвала вам, и нека игре почну - поручио jе Себастиjан Коу.

Окупљенима се обратио и Слободан Бранковић, председник Организационог одбора за Светско првенство у кросу.

- Част ми jе и задовољство што стоjим овде пред вама, jер сам поносан на своj тим коjи jе у наjкраћем могућем року икада, за само шест месеци успео да организуjе СП у кросу. Посао ниjе био лак, али ова нумера коjа jе претходила мом говору, немогућа мисиjа, одабрана jе управо с разлогом, jер jе моj тим урадио баш то. Немогуће jе постало могуће, jа сам поносан и захвалио бих се онима коjи су заслужни за оваj подухват. Пре свих, захвалио бих се председнику Републике Србиjе Александру Вучићу, Влади Републике Србиjе, Граду Београду коjи нам jе дао на располагање све своjе службе, спонзорима, свим моjим менаџерима и њиховим сарадницима, и наравно волонтерима. Такмичарима желим добре резултате, а свима осталима да уживаjу у овом прелепом парку коjи jе тесан - поручио jе Бранковић.

Светско првенство у кросу званично jе отворио Министар спорта, Зоран Гаjић, коjи jе похвалио организациjу савеза и подржао “промоциjу” спорта као наjбољег и наjздравиjег приступа за данашњу омладину.

Tagovi

Komentari (0)