АТЛЕТИКА - Ангелина Топић вицешампионка Европе у скоку увис

Наша изузетна атлетичарка, Ангелина Топић, сениорска рекордерка Србиjе у скоку увис, постигла jе jош jедан велики успех на Европском првенству у атлетици одржаном у Риму. Са своjих непуних 19 година, Ангелина jе освоjила своjу другу медаљу на европским првенствима, након што jе 2022. године у Минхену освоjила бронзу. Ове године донела jе сребрну медаљу за нашу земљу.

 Evropsko prvenstvo u atletici u Rimu Foto Marko Jovanovic0006.jpg

ФОТО: МАРКО JОВАНОВИЋ / ТЕЛЕГРАФ 

Ангелина jе у трећем покушаjу успела да прескочи 197 цм, што jоj jе омогућило да се придружи Yарослави Махуцхикх из Украjине у борби за злато. Био jе то историjски тренутак за српску атлетику, jер jе млада Ангелина показала изванредну храброст и одлучност на терену.

Иако се борила до самог краjа, Yарослава Махуцхикх jе освоjила злато са прескочених 2.01 м, док jе Ангелина освоjила сребро. Оваj успех jе доказ њеног талента и преданости, и додатно потврђуjе њен статус jедне од наjбољих висашица Европе и Света.

Ангелина Топић jе већ годинама у врху српске атлетике. Њена посвећеност и успеси су инспирациjа многима, а њен успех на Европском првенству у Риму jош jедном показуjе да jе она jедна од наjперспективниjих и наjталентованиjих атлетичарки наше земље.

 

 

Tagovi

Komentari (0)