АТЛЕТИКА - Ангелина Топић на митингу Диjамантске лиге у Дохи

Талентована млада скакачица у вис, Ангелина Топић, браниће боjе Србиjе на трећем митингу сериjе Wорлд Атхлетицс Диjамантске лиге у сезони 2024 коjи се одржава у главном граду Катара у петак, 10. маjа.

 Angelina-Topic-Glasgov-2024.jpg

фото: Марко Jовановић

Ангелина ће наступити у веома jакоj конкуренциjи, будући да поред ње у скоку у вис учествуjу осваjачице светских и европских медаља. Ангелинин наступ на митингу Диjамантске лиге у Дохи jе на програму у петак, 10. маjа, од 18.10 часова.

Ангелина Топић jе талентована млада такмичарка коjа већ неколико година своjим вансериjским резултатима показуjе огроман потенциjал и квалитет. У 2023. години постала jе jуниорска шампионка Европе у скоку увис у Jерусалиму. Винула се метар и 90 центиметара и освоjила златну медаљу. На сениорском дворанском првенству Европе у Истанбулу заузела jе одлично четврто место. Светско атлетско првенство на отвореном у Будимпешти завршила jе на седмоj позициjи. У Диjамантскоj лиги била jе укупно трећа у своjоj дисциплини. У jуну jе на митингу у Паризу скочила метар и 97 центиметара. Освоjила jе бронзу и поставила нови рекорд Србиjе. Исти резултат поновила jе у Бриселу неколико месеци касниjе, чиме jе испунила олимпиjску норму и постала власница сребрног одличjа. Бронзаном медаљом окитила се и у Jуџину (1,95 м). Ангелина Топић проглашена jе „Звездом у успону“ европске атлетике и заслужила jе трофеj Олимпиjског комитета Србиjе за наjуспешниjу младу спортисткињу у 2023. години. Ову годину сjаjно jе започела заузевши пето место на Светском дворанском првенству у Глазгову.

Tagovi

Komentari (0)