АТЛЕТИКА - АДРИАНА ВИЛАГОШ И МАРИJА ВУЧЕНОВИЋ У ФИНАЛУ БАЦАЊА КОПЉА НА ЕП У РИМУ

Успех српских атлетичара на Европском првенству у Риму: Две копљашице у финалу

Српски атлетичари настављаjу да бележе изванредне резултате на Европском првенству у Риму. Посебно су се истакле наше бацачице копља, коjе су своjим наступима обезбедиле место у финалу.

Evropsko prvenstvo u atletici u Rimu Foto Marko Jovanovic0004.jpgФото - Марко Јовановић

Мариjа Вученовић у финалу бацања копља

Мариjа Вученовић jе остварила фантастичан резултат пласираjући се у финале бацања копља. Са хицем од 59.90 метара, што jе њен наjбољи резултат у сезони, Мариjа jе показала да jе у врхунскоj форми.

- Пресрећна сам. Jа сам себи говорила да ћу ући у финале и себе сам замишљала у финалу. Сада следи опоравак и финале сутра увече. Даћу све од себе, последњи пут сам била у финалу Европског првенства у Берлину 2018. године, и ево сад 2024, рекла jе Мариjа.

Адриана Вилагош у финалу бацања копља

Evropsko prvenstvo u atletici u Rimu Foto Marko Jovanovic0016.jpgФото - Марко Јовановић

Наше чудо од детета, Адриана Вилагош jе такође jе “очекивано” изборила своjе место у финалу бацања копља феноменалним резултатом. Већ у првом хицу пребацила jе квалификациону норму даљином од 60.57 метара, док jе норма износила 60.50 метара. Финале у овоj дисциплини jе на програму 11. jуна од 21:36х.

- Задовољна сам, то jе био циљ да што пре завршимо данашње квалификациjе. Наравно, било jе мало стресно, али сада сам срећна и мало опуштениjа што сам ушла у финале. Сада jе време да се одморимо за финале и видимо се сутра - рекла jе Вилагош.

Ивана Илић без пласмана у полуфиналу трке на 200 метара

Ивана Илић jе данас трчала своjу наjбољу сезонску трку на 200 метара резултатом 23.49 секунди. Нажалост, то ниjе било довољно за пласман у полуфинале.

Ивана Ђурић завршила квалификациjе у бацању копља

Наша бацачица копља, Ивана Ђурић, завршила jе своjе квалификациjе резултатом од 50.23 метара. Нажалост, оваj резултат ниjе био довољан за пласман у финале.

Поред финала у бацању копља, очекуjу нас jош и квалификациjе у скоку удаљ 11. jуна од 10:35.

Дунав осигурање jе званично осигурање Српског атлетског савеза.

Такмичење можете пратити на РТС 2.

Tagovi

Komentari (0)