АТЛЕТИКА - ЕЛЗАН БИБИЋ ШЕСТИ У ЕВРОПИ

Ивана Илић завршила квалификациjе на 100 метара

Ивана Илић jе данас трчала у квалификациjама на 100 метара. Нажалост, ниjе се пласирала у полуфинале, заузевши 6. место у своjоj групи са временом 11.62 секунди.

Ивана ће имати нову прилику да се покаже у квалификациjама на 200 метара, коjе су на програму 10. jуна од 10:35х.

– Искрено резултатом нисам задовољна, али с обзиром да jе ово моjе прво ЕП баш сам имала велику трему. У загревању jе све било одлично, али ето, jедноставно нисам успела да се смирим и баш сам била напета. Ово ми jе jедна лекциjа за будућа првенства, драго ми jе што сам успела да будем међу наjбољим спринтеркама Европе, тако да стварно ово jе jедна лекциjа. Захвалила бих се Српском атлетском савезу, АК Партизан и мом тренеру Емиру Бекрићу, рекла jе Ивана.

Evropsko prvenstvo u atletici u Rimu Foto Marko Jovanovic0014.jpg

Подсетимо се успеха и изазова наших спортиста током првог дана:

Лазар Анић jе у квалификациjама скока удаљ скочио 7.88 метара, што, нажалост, ниjе било довољно за пласман у финале.

Страхиња Jованчевић jе остварио фантастичан резултат у скоку удаљ са скоком од 7.95 метара, пласиравши се као 12-ти у финале, коjе jе на програму 8. jуна од 20х.

Асмир Колашинац jе бацио куглу 19.19 метара, заузевши 18. место у квалификациjама, чиме се ниjе пласирао у финале.

Армин Синанчевић jе, нажалост, остао без пласмана у квалификациjама бацања кугле након три преступа.

Алекса Киjановић jе завршио учешће на 100 метара, заузевши 8. место у своjоj групи временом од 10.54 секунди.

Ангелина Топић jе прескочила квалификациону норму од 192 цм у скоку увис, чиме се пласирала у финале коjе jе на програму 9. jуна у 20:30х.

Бошко Киjановић без пласмана у полуфинале на 400 метара

Бошко Киjановић jе данас трчао у квалификациjама на 400 метара. Нажалост, ниjе успео да се пласира у полуфинале, заузевши 6. место у своjоj квалификационоj групи временом од 46.39 секунди.

 

Маjа Ћирић дала све од себе на 400 метара

Маjа Ћирић трчала jе у квалификациjама на 400 метара. Постигла jе време од 59.62 секунди и заузела 5. место у своjоj групи. Нажалост, оваj резултат ниjе био довољан за пласман у полуфинале.

Страхиња Jованчевић повредио задњу ложу у финалу скока удаљ

Наш скакач удаљ, Страхиња Jованчевић, доживео jе повреду задње ложе током финала на Европском првенству у Риму. У првоj сериjи jе забележио даљину од 7.62 метара, након чега више ниjе могао да настави такмичење. На краjу, Страхиња jе заузео 10. место у финалу.

Елзан Бибић jе шести у Европи: Српски атлетичар остварио одличан резултат у Риму!

Наш тркач на 5000 метара, Елзан Бибић, остварио jе наjбољи резултат до сада за нашу земљу на Европском првенству, заузевши 6. место.

Елзан се борио до самог краjа у веома jакоj конкуренциjи у коjоj jе успео да постигне резултат од 13:24,54.

Оваj изванредан резултат jе значаjан корак за српску атлетику, а Елзан jе поставио нови стандард за будуће генерациjе спортиста.

“Задовољан сам трком и оствареним резултатом. Дошао сам овде са временом као 16, 17, такмичар , а ипак сам завршио као шести, што jе заиста изванредно. Мислим да jе ово била можда наjjача трка икада на 5000 метара на европским првенствима. Ово jе показатељ да се могу уврстити међу наjбоље у Европи и свету. Хвала свима на подршци и радуjем се будућим изазовима”, рекао jе Бибић.

Tagovi

Komentari (0)