АТЛЕТИКА: АДРИАНА ВИЛАГОШ ВИЦЕШАМПИОНКА ЕВРОПЕ

Европско првенство за  jуниоре и jуниорке одржава се у Талину, Естониjи од 15. до 18. jула 2021. године. Нашу земљу представљало jе четири атлетичара и осам атлетичарки,  освоjене су две сребрне медаље.

 

Adriana Vilagoš vicešampionka evrope.jpg

Српска краљица спортова остварила jе невероватан успех на овом шампионату. Ивана Илић постала jе прва спринтерка у историjи Србиjе коjа jе освоjила медаљу на Европском првенству. Она jе постала вицешампионка Европе након што jе трку на 100 м истрчала за 11.42 с и као другопласирана прошла кроз циљ. Такође, Илићка jе заузела и сjаjно четврто место у трци на 200 м.

Неприкосновена Адриана Вилагош бацила jе копље до европског сребра и постала jуниорска вицешампионка Европе у бацању копља резултатом 60.44  м. Ова сjаjна атлетичарка већ четири године држи наjбољи резултат на свету у своjоj узрасноj категориjи за 400 и 500 грамско копље, а од ове године она се налази на самом врху и светске ранг листе девоjака до 20 година, са 60.94 м.

Упркос ветру коjи jе дувао такмичаркама у груди, Вилагош jе остварила оваj фантастичан резултат и обрадовала Србиjу jош jедном медаљом. Прво место заузела jе гркиња Тзенгко Елина са 61.18 м,  док jе трећа била Аланен Анни-Линнеа из Финске са 54.80 м.

 

Tagovi

Komentari (0)