АРТ ЛИНК ФЕСТИВАЛ И НА КОЛАРЦУ

Овогодишњи АртЛинк фестивал, коjи се отвара 15. jуна на Београдскоj тврђави, одвиjаће се између осталог и у Великоj дворани Коларчеве задужбине где ће бити одржано шест концерата.

 Webp.net-resizeimage.png

Пиjанисткиња и уметничка директорка АртЛинк фестивала Jованка Вишекруна Jанковић представила jе у Кући породице Вељковић програм коjи ће се одвиjати и на четири тврђаве у Србиjи - Београдскоj, Голубачкоj, Пиротскоj и Петроворадинскоj са идеjом да се промовише културно наслеђе.

Фестивал ће отворити Симфониjски оркестар РТС-а и маестро Боjан Суђић на Београдскоj тврђави а данас jе почела продаjа комплета улазница за концерте у Великоj дворани Коларчеве задужбине.

Реч jе о концертима врхунских европска уметника Вашка Данташа из Португала, француског пиjанисте Мишел Далбертоа, италиjанског пиjанисте Алберта Фера, данског дуа Тање Заполски и Токе Молдрапа, Камерате Балкание и Камерата Академике са Стефаном Миленковићем.

На концертима на отвореном наступиће и гитариста Воjин Коцић са гудачким ансамблом, млади таленти АртЛинк фестивала и други гости.  

Мото фестивала jе Уметници за природу, а део активности биће посвећен едукациjи младих на тему очувања природе и рециклаже. Фестивал ће дати и своj допринос овоj теми кроз радове визуеллних уметника.

У оквиру програма биће организоване радионице за децу на тему рециклаже код Музичког павиљона на Београдскоj тврђави, као и радионице Етно мреже.

Програмски партнери су Европска асоциjациjа фестивала, Музичка продукциjа РТС-а, Коларчева задужбина, Нео фестивал  и Културни центар из Новог Сада, Кућа породице Вељковић, као и Београдска тврђава, Голубац тврђава, град Пирот. Фестивал се реализуjе уз подршку европских културних центара, Ардаг групе и партнера из локалних самоуправа. Делегациjе ЕУ у Србиjи.
 

 
Лела Миливојевић

Tagovi

Komentari (0)