Арт Баскет заказао финале Купа Милан Цига Васојевић са Црвеном звездом мтс

АРТ БАСКЕТ – ВОЈВОДИНА 021 79:77 (21:21, 20:19, 18:20, 20:17)

У другом полуфиналном мечу Купа Милан Цига Васојевић, Арт баскет је после драматичне завршнице победио Војводину 021 и пласирао се у велико финале, у коме ће у суботу од 18.30 играти за трофеј против Црвене звезде мтс.

 DSC_9259-scaled.jpg

Силовито је Арт отворио меч и за два минута повео 7:0, а убрзо и 12:3. Вратиле су тројкама Лумис и Вујисић Војводину у меч, а Вујисић поенима заокружила серију 12:0 и донела прву предност Новосађанскама у 8. минуту – 17:16. До истека првог периода играло се егал – 21:21.

Повеле су Београђанке на почетку другог периода, за два минута стигле до 32:25 и држале од пет до десет поена предности. Није се предавала Војводина, све време је била у игри, а у 19. минуту пришла на 38:39.

Изједначено је било и на старту треће четвртине, екипе су се смењивале у минималном вођству, све до тројке Јововић у 24. минуту за предност Војводине 49:45. Поново је Арт повео у 28. минуту после две тројке сјајне Стефановић (56:54), да би на крају треће деонице било 59:60.

После доста промашаја на обе стране у уводним минутима последње четвртине, Росић је погодила, а за њом и Јовановић – 63:60. Нову грешку Новосађанки искористила је Буквић, а после тројке Ђоковић и двојке Росић било је великих „плус десет“ за Арт – 70:60. Вратила је Војводини наду тројком Прокић, али је већ у следећем нападу истом мером одговорила Јовановић. Нова тројка Прокић, па поени Радуловић, и 2:19 пре краја опет је све било отворено – 73:68. После промашаја на обе стране, Буквић је минут и по пре истекао времена погодила једно од два слободна бацања и повећала на 74:68. Смањила је тројком Лумис на 71:74, али је одлична Буквић асистирала за Стефановић за 76:71. Међутим, и Јововић је погодила за три (76:74), Росић је промашила на другој страни, да би Прокић тројком 16 секунди пре краја донела Војводини предност – 77:76. Имао је Арт последњи напад, невероватна Ђоковић погосила је тројку из ћошка 2,3 секунде пре краја за 79:77. Није остало довољно времена Новосађанкама да изједначе или победе, покушале су да пошаљу лопту до Лумис, али нису успеле па је почело велико славље Арт Баскета.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/kup/kup-milan-ciga-vasojevic/

 
Ања Буквић, кошаркашица Арт баскета

– Очекивали смо тешку утакмицу, на крају се то и видело. Играли смо чврсто, правиле смо и доста грешака које ћемо покушати да исправимо до финала. Имале смо 10 поена разлике на пет минута пре краја, али противнице су успеле да се врате. Али на крају се завршило у нашу корист. Честитам противницама на коректној игри и борби. Покушаћемо да се одморимо до сутра и да се спремимо за финале.

Милан Видосављевић, тренер Арт баскета

– Веома тешка утакмица за нас. Ми смо ову екипу Војводине два пута победили у Лиги са по 20 разлике и знали смо да неће бити лако на овој утакмици. Куп је сам по себи специфичан, једна утакмица, један играч, једна испирација, један шут решава. Као што се то десило данас. Ми смо још једном показали нашу бољку, ту нашу младост, незрелост, да мало теже затварамо утакмице. Али то је и разумљиво јер смо ми овде убедљиво најмлађа екипа. То смо били и прошле године када смо освојили Куп, а ако вам кажем да смо се ове године подмладили, можете да замислите колико је то младо. Честитао бих мојој екипи на још једном финалу. Стварно велики успех за нас. Прошле године смо играли два финала, у Лиги смо у серији изгубили од Звезде са 2-1. Играли смо и финале купа које смо освојили. Ево нас опет у финалу Купа. Увек је нешто теже одбранити него освојити. Ми ћемо покушати да се пре свега опоравимо што боље за сутрашњу утакмицу. Желим да у финалу моје девојке уживају на терену. Да дају свој максимум. То је једино важно. Пожелео бих добру утакмицу сутра.

– Очекујем физичку јаку утакмицу. Звезда је лидер шампионата и актуелни шампион државе. Играла у Еврокупу ове сезоне, на свакој позицији је искуснија и старија од нас. Што није мало за овакву утакмицу. За сада у сезони имамо 1-1. Онај ко поведе 2-1 освојиће трофеј.

Јована Јововић, кошаркашица Војводине 021

– Ситнице су одлучиле. Неке ствари које смо се договориле да им нећемо дозволити, дозволиле смо им. Нисмо испоштовале неки део договора, неки јесмо. Када су се оне дизале, ми смо падале. Када смо се ми дизале, нисмо наставиле тако већ бисмо стале.

Александар Јовановић, тренер Војводине 021

– Супер тешка утакмица, физички изразито захтевна. Имали смо можда мало мању заштиту на центрима, него што бих волео да смо имали на овој утакмици. Али је тако. Видим да смо извели 13 слободних бацања, наспрам 22 противника. Нарочито под кошевима није била баш равноправна битка. Али, добро. То не умањује победу Арта. Имали смо победу у рукама, међутим моје играчице нису испоштовале ни делић договора из последњег тајм аута и како ћемо бранити последњих 15 секунди. Требало је да направимо мали фаул код преузимања у мис-меч ситуацији. Да успемо да добијемо утакмицу. Уместо тога, било је све обрнуто. Заслужена пбоеда Арта, честитам им на победи. Срећно у финалу.

Tagovi

Komentari (0)