Арно Гујону у Малом Зворнику уручена повеља општине у знак захвалности за све што је учинио за Србе и Србију

Француском и српском хуманисти Арно Гујону данас је у Малом Зворнику уручена повеља ове општине додељена 2018. године, поводом Дана општине, на име захвалности за све што је протеклих година, у оквиру хуманитарног рада, учинио за Србе и Србију, посебно за помоћ пружену Србима на Косову. Признање Гујону уручио је председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, у присуству најближих сарадника, председника Скупштине општине Радована Тадића, заменика председника општине Милоша Радојчића, начелнице Општинске управе Маризеле Андрић, заменице начелнице Милице Живановић и саветника у Одељењу за финансије, општу управу и друштвене делатности Општинске управе Младена Перића. 

tn_IMG_4795.jpg

Уручујући повељу, председник општине Мали Зворник захвалио је Гујону на свему што је до сада учинио за грађане Србије, а посебно за становништво на Косову и Метохији. Он је навео да је општинско признање скроман израз пажње и мали гест којим ова локална заједница жели да му се симболично одужи за немерљив допринос који је дао помажући Србе и Србију и опстанак Срба у покрајини. 

Гујон је захвалио општини Мали Зворник на повељи, истакавши да му је част што добија признање од места из којег је његова тазбина. Он је рекао да је породица његове супруге из села Брасина, где је и сам неко време живео, на почетку њиховог заједничког живота, а пре пресељења у Београд. Гујон је рекао да је емотивно везан за овај крај Србије и да ће признање добијено од општине Мали Зворник стајати на зиду породичне куће. Он је навео да се Малом Зворнику и Брасини увек радо враћа, да је општина Мали Зворник место са много потенцијала и пријатно за живот, као и да воли Подриње, истичући, као занимљив детаљ, да се данас сунце пробило кроз облаке у тренутку када је стигао у Мали Зворник и да то за њега има одређену симболику.

Вредност помоћи коју је Арно Гујон у протеклих 10 година допремио Србима на Kосову, у више од 30 конвоја, износи преко милион и по евра. За све што је учинио за српски народ, патријарх Иринеј одликовао га је Орденом Светог Саве првог степена, а епископ шабачки Лаврентије највишим одликовањем Епархије шабачке, орденом Светог владике Николаја. Добитник је и Златне медаље председника Републике Србије 2016. године и специјалне плакете “Новости” за најплеменитији подвиг 2015. године. Његов ангажман и животни пут уско су везани за Србе и Србију и доприносе наставку традиције француско – српског пријатељства у 21. веку. Оснивач је и директор француске невладине организације “Солидарност за Kосово”. 

Љиљана Ристановић

 

tn_IMG_4784.jpg

tn_IMG_4809.jpg

Tagovi

Komentari (0)