Ангелина Топић наjбољи млади спортиста Европе 2022.

Осваjчица бронзане медаље са европског сениорског шампионата у скоку увис, Ангелина Топић jе на предлог Олимпиjског комитета Србиjе,  проглашена jе за наjбољу младу спортисткињу Европе за 2022. годину у избору Европских олимпиjских комитета. Награда “Пjотр Нуровски” додељуjе се сваке године почевши од 2010, када jе награда установљена и названа по трагично преминулом председнику Олимпиjског комитета Пољске.

7a636dfa-8562-4c27-a33d-34f28330d291.jpg

Ангелина jе сjаjна млада такмичарка коjа већ неколико година своjим вансериjским резултатима показуjе огроман потенциjал и квалитет. На последње одржаном Светском првенству за jуниоре у Калиjу освоjила бронзану медаљу са скоком од 1,93 м. Наша талентована скакачица се у 2022. години ниjе зауставила на овим медаљама, већ jе на Европском првенству за младе у Jерусалиму освоjила златну медаљу. Поред тога, Ангелина Топић jе ове године наступала и на Светском првенству у дворани у Београду где jе освоjила сjаjно 9. место, па се наша скакачица са правом нашла у одабраноj групи од 5 финалиста за ову престижну награду.

 ce727e0b-af85-4ba4-9d3f-79d58cde5a27.jpg

Видно расположена и са осмехом након уручења титуле наjбољег младог спортисте Европе, Ангелина Топић jе изjавила: „Пресрећна сам на освоjеноj награди коjа ће ми помоћи у даљоj кариjери и у свим даљим подвизима, и хвала свима што сте део ове моjе авантуре“.

Поред наше Ангелине, у конкуренциjи за ову престижну награду нашле су се jош 3 девоjчице и 1 дечак. Другопласирана била jе скакачица у воду Андреа Спендолини Сириеикс (Велика Британиjа). На трећем месту био jе пливач Филипо Бертони (Италиjа) док jе на четвртом месту била веслачица Софиа Далиду (Грчка) и на последњем, петом месту гимнастичарка Дариа Атманов (Израел).

Ангелина Топић jе изразила захвалност што се нашла међу номинованима за осваjање ове престижне титуле и додала: „Осваjање Европског првенства у атлетици до 18 година, осваjање бронзане медаље на Светском jуниорском првенству и осваjање бронзане медаље на сениорском Европском атлетском првенству у Минхену као наjмлађа на терену, а изнад свега, скок светског рекорда остварио ми jе животни сан и то ми jе показало да сам све своjе напоре уложила у праву перспективу. Поврх тога, номинациjа за награду Пиотр Нуровски ми значи много. Све за шта сам се борила, сав напоран рад коjи сам уложила, сви добри и лоши дани, све сузе радоснице и туге, све се скупило да ми докаже да jе све вредело и само ме мотивише да идем напред без оклевања и да никада не престанем да учим и усавршавам се.“

Олимпиjски комитет Србиjе честита Ангелини Топић, њеном стручном тиму и Атлетском савезу Србиjе на свим оствареним резултатима коjе jе вечерас крунисала сjаjним пласманом.

 

Tagovi

Komentari (0)