АНА КАРЕЊИНА НОВОСАДСКОГ ПОЗОРИШТА НАСТАВЉА ДА БРИЉИРА

Представа Ана Карењина Новосадског позоришта/Újvidéki Színház jе од премиjере у октобру 2019. године до сада освоjила укупно осамнаест награда на фестивалима у земљи и у иностранству.

 IMG_2884a.jpg

У последњих недељу дана припало jоj jе чак седам награда, наjпре на Фестивалу у jедном деjству у Младеновцу, где су jе наjбољом прогласили и стручни жири и публика.

Последње награде пристижу из Врања, са 41. Бориних позоришних дана. Жири фестивала, коjи су чинили редитељ Владимир Лазић, глумица Милена Павловић и театролог Зоран Максимовић, прогласио jе Ану Карењинуза наjбољу представу у целини. Марти Береш припало jе признање за наjбољу женску, а Арпаду Месарошу за наjбољу мушку улогу.

IMG_3886a.jpg

Поред тога, представа jе проглашена за наjбољу и од стране неформалног жириjа, коjи су чинили новинари ОК Радиjа, портала Врање News и Данаса. Оваj жири jе, такође, Марти Береш, доделио награду за наjбоље одиграни женски лик.

Тиме Ана Карењина улази у ред наjнаграђиваниjих представа Новосадског позоришта, поред чувених остварења Неопланта, Опера ултима и Гробница за Бориса Давидовича!

Tagovi

Komentari (0)